dizabilităţilibertate de conștiințăsarcină

Curtea de apel din Marea Britanie anulează decizia judecătoarei pro-avort care silea o tânără cu dizabilități mentale să avorteze

de Redacția Stiripentruviata.ro

Curtea de Apel din Marea Britanie a respins decizia Curții de Protecție prin care o tânără cu dizabilități mentale, însărcinată în 22 de săptămâni, era forțată să avorteze. Așa considerase judecătoarea care a dat căștig de cauză medicilor care au inițiat acțiunea în instanță. Aceasta motivase că ar fi în interesul tinerei să fie întreruptă sarcina.

Decizia vine pe fondul numeroaselor proteste exprimate de activiștii și organizațiile pro-viață față de hotărârea primei instanțe.

Tânăra, de origine nigeriană, are capacitatea mentală a unui copil de școală primară. În Marea Britanie, persoanele care au capacitate mentală redusă se află sub tutela Curții de Protecție, care are autoritate asupra situației lor materiale și personale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mama ei, fostă moașă, și-a asumat în fața curții responsabilitatea de crește copilul și a spus că nu poate fi de acord cu avortul, deoarece este împotriva religiei ei și a fiicei sale (catolice).

Cu toate acestea, judecătoarea Natalie Lieven a decis că avortul este singura soluție, deoarece separarea tinerei de copil după naștere ar fi mult mai traumatizantă decât avortul – o decizie cel puțin curioasă, având în vedere că mama tinerei și-a asumat creșterea copilului.

În opinia cinică a judecătoarei Lieven, care s-a descoperit că avea legături cu industia avorturilor și diverse asociații pro-avort, tânăra nu putea face diferența între copil și o păpușă frumoasă.

Curtea de Apel nu și-a publicat încă motivarea deciziei, care poate constitui un precedent favorabil și în alte cazuri similare.

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button