familiehomosexualitate

Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, aprobată cu raport favorabil de Comisia Juridică a Camerei

casatorie egal familie

Coaliția pentru Familie a anunțat pe pagina sa de Facebook că Propunerea legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru clarificarea noțiunii de căsătorie și familie a fost discutată marți, 7 martie 2017, de Comisia Juridică a Camerei Deputaților și trimisă spre aprobare plenului Camerei, cu raport de adoptare.

VOTURI: 17 pentru, 1 contra, 1 abținere.

Cu excepția deputatului Gabriel Andronache, toți deputații PNL din Comisie au votat favorabil proiectul de revizuire.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Înregistrarea VIDEO integrală a dezbaterilor de la comisie este pe site-ul Camerei Deputaților (ședința din 7 martie 2017 – de la minutul 33:50).

VIDEO. Clarificări despre traseul legislativ ulterior al inițiativei cetățenești, oferite de deputatul Eugen Nicolicea:

 

Coaliția pentru Familie a ținut să aducă o clarificare importantă la felul în care presa a relatat această știre:

CLARIFICARE – o eroare des făcută de presă… este cea care presupune că inițiativa noastră „MODIFICĂ definiția familiei”. Este complet FALS. Inițiativa cetățenească de revizuire doar CLARIFICĂ definiția actuală, conformă cu practica juridică românească de secole, a familiei, în ce privește identitatea și numărul soților, stabilind că aceștia nu pot fi decât doi și de sexe biologice diferite, așa cum este în celelalte legi, precum Codul Civil.

Inițiativa cetățenească nu introduce nicio normă juridică nouă cu caracter constituțional și nu modifică definiția familiei!

DIMPOTRIVĂ, cei care vor modificarea definiției familiei sunt oponenții noștri, care pretind că familia se poate întemeia, afară de căsătorie, și pe contractele civile de tip „parteneriat”, o inovație juridică absolută și complet străină de realitățile românești.

 

Citește și Expert internațional: „Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au redefinit căsătoria”

Citește și Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex

Citește și EXCLUSIV ONLINE. Studiu: The Kids Are NOT All Right. Copiii crescuți de cupluri homosexuale au probleme în viața socială și școlară și ulterior în viața adultă

Citește și Patronii patiseriei Ashers’s din Belfast, Irlanda de Nord (parte a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) au fost amendați în justiție după ce au refuzat să creeze un tort cu inscripția: „Sprijiniți căsătoriile homosexuale!”

Citește și Medic american concediat pentru că a susținut că practicile homosexuale prezintă riscuri pentru sănătate

Citește și Actorul Patrick Stewart din Star Trek, activist gay, susține cofetarii creștini acuzați de discriminare

Citește și Fratele homosexual al Madonnei despre funcționara arestată în SUA pentru că nu emite certificate de căsătorie cuplurilor homosexuale: „E chiar atât de greu să îi permitem propria religie?”

Citește și Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, avizată favorabil de Comisia Juridică a Camerei

Citește și Comisia Juridică a Camerei: Cine a votat amendamentul anti-familie naturală al deputatului Andronache. Eugen Nicolicea (PSD): „Denaturați complet scopul inițiativei cetățenești.”

Citește și Amendamentul propus de PNL la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției redefinește familia ca instituție care nu este bazată pe căsătorie

Citește și VIDEO. Asociația pro-homosexualitate ACCEPT le-a cerut deputaților să respingă referendumul pentru familie pe motive procedurale

Citește și Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

Citește și Expert internațional: „Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au redefinit căsătoria”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button