familiehomosexualitate

VIDEO. Asociația pro-homosexualitate ACCEPT le-a cerut deputaților să respingă referendumul pentru familie pe motive procedurale

buhuceanu

 

Marți, 28 februarie 2017, la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, s-a discutat, printre altele și cererea asociației pro-homosexualitate ACCEPT de respingere pe motive procedurale a inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției pentru clarificarea termenului de „căsătorie” în legea fundamentală.

Asociația ACCEPT depusese în scris la Cameră o cerere prin care arăta că aceasta ar fi camera decizională și că termenul pentru dezbaterea inițiativei ar fi fost de 6 luni și prin urmare depășit, ceea ce ar invalida acest demers legislativ.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deputații din Comisia Juridică au discutat despre acest aspect și au respins categoric cererea:

Márton Árpád (UDMR): N-am nicio problemă ca să dezbatem prima dată la noi, dar că ar fi o soluție cum că Senatul n-ar trebui să mai dezbată această idee sau că ar fi o cameră decizională e pur și simplu împotriva Constituției. Ȋncă o dată, procedura normală ar fi fost ca, depusă la Senat, legea să fie dezbătută la Senat prima dată, și pe urmă la noi. Nu există, pentru revizuirea Constituției, instituția de prima cameră și cameră decizională. Rezultă clar, din art.151, care a menținut vechea procedură dinainte de 2003, în interpretarea mea.

Eugen Nicolicea (PSD): Aceste lucruri, care sunt detalii tehnice și cele legate de vidul legislativ în ceea ce privește procedura, a dat ocazia celor de la Accept, și vreau să vă fac informare despre acest lucru, că zăcând cam mult la Senat, ei insistă să spună că au trecut 6 luni și, vezi Doamne, trebuie reluată procedura de la început, cu strângere de semnături, și așa mai departe, că nu a fost depusă de la început la Camera Deputaților, care ar fi prima obligatoriu. Lucru care este, după părerea mea, dar îl vom stabili pe urmă împreună, este eronat. Chiar și la instanță, dacă te adresezi în mod greșit, se îndreaptă cererea acolo unde trebuie, iar termenele se rediscută din nou, se restabilesc. Deci nu există o procedură în care să închei o astfel de revizuire a Constituției, doar pentru că cineva a avut o dezbatere pe procedură. Vina, dacă ar fi, ar fi a Parlamentului, nu a celor care au depus (inițiativa), poate ei au interpretat așa cum a interpretat domnul Márton Árpád, și anume unde se depune, acolo se dezbate.
Ioan Cupșa (PNL): Dacă-mi permiteți, și eu achiesez la susținerea domnului deputat Márton, care spune că nu există o cameră decizională, adică nu există o prioritate în luarea deciziei. E evident, și textul constituțional spune „Camera Deputaților și Senatul”, deci le alătură, fără să stabilească o ordine de prioritate. Ȋn ceea ce privește sesizarea: Parlamentul României trebuia sesizat de către cei care au avut inițiativa legislativă. Au făcut acest lucru, au sesizat Parlamentul României, depunând la una dintre camere, respectiv la Senat, această inițiativă legislativă. Nu există, de altfel, nicio culpă din partea celor care au avut această inițiativă legislativă,  a reprezentanților, pentru că, în lipsa vreunei culpe, nu se poate să aplicăm o sancțiune atât de gravă, care ar însemna respingerea inițiativei legislative, pentru nedepunerea într-un oarecare termen. Termenul a fost întrerupt, domnule președinte, atunci când Parlamentul a fost sesizat, indiferent unde s-a depus inițiativa legislativă. Și, într-adevăr, nu există cameră decizională, vom putea lucra și concomitent. Există un hiatus, o slăbiciune a regulamentelor camerelor pe care, așa cum vorbeam săptămâna trecută, ne-am obligat să o îndreptăm prin regulament. Trebuia să o facem deja. E foarte simplu, ar trebui să o facem. Punct.
Florin Buhuceanu, președintele ACCEPT, a mai declarat  că a mai depus la Camera Deputaților și un alt proiect care vizează dezbaterea pe fond a inițiativei cetățenești.
Propunerea legislativă privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției României va reintra în discuția comisiei juridice în ședința de marți, 7 februarie a.c.
Transcriere prin amabilitatea ActiveNews.ro

Citește și Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

Citește și Amendamentul unui deputat PNL la Constituție (cu care nu sunt de acord toți liberalii): Căsătoria să fie între un bărbat și o femeie, dar familia să nu fie bazată exclusiv pe căsătorie

Citește și Poziția Bisericii Ortodoxe Române față de „parteneriatul civil”

Citește și Expert internațional: „Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au redefinit căsătoria”

Citește și Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex

Citește și EXCLUSIV ONLINE. Studiu: The Kids Are NOT All Right. Copiii crescuți de cupluri homosexuale au probleme în viața socială și școlară și ulterior în viața adultă

Citește și Patronii patiseriei Ashers’s din Belfast, Irlanda de Nord (parte a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) au fost amendați în justiție după ce au refuzat să creeze un tort cu inscripția: „Sprijiniți căsătoriile homosexuale!”

Citește și Medic american concediat pentru că a susținut că practicile homosexuale prezintă riscuri pentru sănătate

Citește și Actorul Patrick Stewart din Star Trek, activist gay, susține cofetarii creștini acuzați de discriminare

Citește și Fratele homosexual al Madonnei despre funcționara arestată în SUA pentru că nu emite certificate de căsătorie cuplurilor homosexuale: „E chiar atât de greu să îi permitem propria religie?”

 

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button