homosexualitatelibertate de conștiință

Medic american concediat pentru că a susținut că practicile homosexuale prezintă riscuri pentru sănătate

IMG_5590_810_500_55_s_c1

 de Pete Baklinski, LifeSiteNews.com

În martie 2015, Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), un spital universitar (al Școlii de Medicină a Universității Harvard) din Boston, în statul american Massachusetts, i-a desfăcut contractul de muncă urologului Paul Church, un medic în vârstă de 65 de ani. Spitalul în cauză este printre cele mai bine cotate din SUA.

Necazurile medicului în cauză au început cu 11 ani în urmă, când instituția în cauză a decis să organizeze o ceremonie anuală de premiere pentru „Realizări pe linie LGBT” și să îndemne personalul medical să se alăture evenimentului Gay Pride, parada homosexualilor, care se organizează anual pe străzile Bostonului, ca și în alte orașe din lume.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

bi-parade_0492_560_560_363_55

La data respectivă, dr. Paul Church a postat pe sistemul intern de comunicare electronică al spitalului avertismentul că instituția lor spitalicească nu poate să se implice în evenimente de promovare a culturii și stilului de viață homosexuale, deoarece există dovezi științifice irefutabile conform cărora practicile homosexuale sunt de înalt risc, implică o incidență crescută a infecțiilor cu transmitere sexuală, inclusiv HIV/SIDA, a infecțiilor intestinale, a problemelor psihologice și o durată de viață scăzută. Mesajul său califica drept „inadecvată” decizia spitalului de a „susține, afirma și încuraja comportamentele celebrate la Gay Pride Week”, considerând că acest lucru periclitează credibilitatea spitalului și „dezonorează o mare parte din comunitatea acestuia, care continuă să fie convinsă că homosexualitatea este nefirească și imorală”.

În 2011, insistența sa de a mărturisi pe această linie i-a adus atunci medicului și o investigație internă, deoarece a primit acuzații de „hărțuire”. Spunându-i-se că a depășit limita, i s-a cerut să demisioneze, dar a refuzat atunci, afirmând în fața comisiei de anchetă: „Am avut mulți pacienți gay, lesbiene sau transsexuali. Interacțiunea mea cu aceștia a fost nepărtinitoare, plină de compasiune și profesionistă. Această anchetă nu are legătură nici cu faptul că sunteți sau nu de acord cu viziunea mea despre lume. Ea este despre libertatea fundamentală de expresie și de a nu fi de acord cu ideologiile, este despre o decizie ilogică, neadecvată a unei instituții medicale, în dezacord cu misiunea noastră mai înaltă, care este de a promova comportamente și stiluri de viață sănătoase”.

Deși a cerut să fie scos de pe lista de mailing referitoare la activitățile LGBT ale spitalului, această corespondență s-a intensificat în frecvență, ceea ce l-a determinat pe medic să răspundă la ultimul astfel de mesaj cu două referințe biblice: Levitic 18,22 și Romani I, 26-28.

Aceasta i-a adus și concedierea, pe 30 martie 2015. Medicul se apără, arătând că statisticile oficiale ale CDC spun clar că incidența HIV/SIDA mai mare este dată de creșterea explozivă a cazurilor în rândul bărbaților care fac sex cu bărbați, iar practicile homosexuale nu sunt ferite de riscuri și că implică întotdeauna consecințe medicale importante.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button