homosexualitate

Prin beneficiile acordate mariajelor între persoane de același sex, Administrația Obama încalcă drepturile la nivel statal

EricHolder-250px-240x175
Eric Holder, Procurorul General al SUA

de Dustin Siggins, LifeSiteNews, 10 februarie 2014

Procurorul General al SUA Eric Holder a anunțat că guvernul federal va furniza beneficii și servicii pentru persoane căsătorite indiferent de legea care recunoaște căsătoriile la nivel de stat. Aceasta înseamnă că persoanele de același sex care s-au căsătorit sunt la un pas de recunoașterea la nivel federal a statului lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astfel, în procesele civile și penale, Ministerul de Justiție va recunoaște statutul de soț al celor din cuplurile căsătorite de același sex, care se vor bucura de aceleași drepturi ca orice cuplu căsătorit, explică CNN.

Cuplurile căsătorite de lesbiene și gay vor putea să aplice pentru legea falimentului, să depună mărturie la tribunal și să-și viziteze familia în închisoare, la fel cum li se permite și cuplurilor heterosexuale căsătorite.

Criticii spun că această măsură vine în contradicție cu recenta decizie a Curții Supreme a SUA referitoare la Legea în Apărarea Căsătoriei, aprobată de Președintele Clinton în anii 1990. Ryan Anderson, de la Heritage Foundation, explică: „Curtea Supremă a constatat că respectiva lege federală interfera cu decizia statelor de a adopta propriile legi în ceea ce privește căsătoria…  creând pentru căsătorie două regimuri juridice contradictorii”.

Carrie Severino, Director pentru Probleme Juridice și Politice la Judicial Crisis Network, a declarat pentru LifeSiteNews.com: „guvernul actual se folosește de obicei de citate scoase din context pentru a-și justifica scopurile ideologice… Practic, respectiva decizie a Curții Supreme sublinia importanța legilor statale ce reglementează mariajul, dar actuala administrație e hotărâtă să extindă cât mai mult recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, chiar și în statele unde căsătoria este definită prin constituție ca uniunea dintre bărbat și femeie.”

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button