libertate de conștiințăMarxism cultural

Curcubeul LGBTQ este un simbol politic care nu are ce căuta pe terenurile de fotbal

Mai multe federații de fotbal, printre care cele din SUA, Irlanda și Anglia, au cerut jucătorilor să aibă pe echipamentul sportiv însemnele curcubeului, simbolul mișcării LGBTQ. Unele echipe au dat căpitanilor banderole, iar altele au pus steagurile amplasate colțurile terenurilor în culorile curcubeului.

Jucătorii unei echipe de fotbal din ligile inferioare din Anglia la un meci disputat pe 16 februarie au avut întreg echipamentul în culorile curcubeului. La partidă a asistat și baroana Susan Williams, ministrul pentru egalitate al Marii Britanii, iar pe Twitter ministerul pe care aceasta îl conduce a evidențiat evenimentul în cadrul manifestărilor dedicate Lunii Istoriei LGBT, declarată oficial în Regatul Unit în luna februarie.

Organizația „Let All Play (LAP)” a trimis un memoriu la FIFA (Federația Internațională de Fotbal), care conduce fotbalul profesionist din toată lumea și IFAB (Comitetul Asociației Internaționale de Fotbal), responsabil pentru regulile fotbalului, un memoriu sub numele „Haideți să jucăm toți! Da fotbalului! Nu politicii!” în care reclamă faptul că afișarea însemnelor mișcării LGBTQ pe echipamentele jucătorilor la meciurile de fotbal, contravine regulilor și regulamentelor celor două foruri fotbalistice. În Regulile Jocului, întocmit de IFAB, la secțiunea privind echipamentul se specifică clar că „echipamentul nu trebuie să aibă niciun slogan, declarație sau imagine cu conotație politică sau religioasă”.

FIFA a avertizat și chiar penalizat anumite echipe naționale pentru afișarea unor simboluri cu conotație politică sau bannere cu sloganuri discriminatorii în timpul partidelor din preliminariile campionatului mondial 2018. În acest context, în memoriu LAP solicită FIFA să ceară federațiilor afiliate să înlăture simbolul LGBTQ de pe achipamentele jucătorilor sau din spațiul de joc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe lângă aspectele legate strict de încălcarea regulamentelor, LAP consideră că există și alte implicații negative ale promovării curcubeului pe terenul de joc. Nu toți jucătorii sau spectatorii sunt de acord cu ideologia LGBTQ. Sunt, de exemplu, jucători care au refuzat să poarte acest simbol în meciurile internaționale sau competițiil interne și din acest motiv au fost hărțuiți și riscă să le fie afectată cariera.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button