libertate de conștiință

Nouă senatori americani cer Departamentului de Stat sistarea finanțării a două organizații internaționale din America de Sud care susțin legalizarea avortului în regiune

Nouă senatori americani au trimis în decembrie anul trecut o scrisoare secretarului de stat Mike Pompeo prin care cer oprirea finanțării pentru două organizații internaționale care promovează avortul în America Latină. Este vorba de Comisia Interamericană pentru Drepturile Omului (IACHR) și Comisia Interamericană pentru Femei (CIM), agenții ale Organizației Statelor Americane, finanțată se SUA.

Semnatarii scrisorii invocă Amendamentul Siljander din 1981 privind  Asistența Externă, prin care fondurile SUA pentru operațiuni externe nu pot fi utilizate pentru lobby pro sau contra avort.

În opinia senatorilor, IACHR și CIM fac un lobby agresiv pentru legalizarea avorturilor „într-o regiune unde majoritatea statelor au ales să protejeze viața prin constituțiile și legiile lor”. Acest lucru este neconceput în condițiile în care Convenția Americană pentru Drepturile Omului, principalul tratat privind drepturile omului din regiune, „recunoaște că dreptul fiecărei persoane la viață trebuie respectat din momentul concepției”.  Argentina, Chile sau El Salvador sunt state unde IACHR și CIM au susținut legalizarea avorturilor.

Evident, demersul celor nouă senatori se înscrie în politica New Mexico, ale cărei principii au fost reinstaurate de Administrația Trump. Acestea prevăd blocarea finanțării de la bugetul federal pentru organizațiile care susțin în vreun fel sau promovează avortul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button