familievalorile familiei

Camelia Smicală i-a cântat „La mulți ani” lui Mihai la centrul social unde Finlanda îl obligă să stea

de Redacția Stiripentruviata.ro

La centrul de copii din Kupoio, unde Mihai Smicală a fost „exilat” de Serviciile Sociale din Tampere, Finlanda, medicul român Camelia Smicală i-a cântat acestuia „La mulți ani” în română și finlandeză.

Amândoi sunt vizibil emoționați de situație în clipul video.

Băiatul a împlinit miercuri 15 ani, din care șase și i-a petrecut în centrele sociale din Finlanda, deși a spus repetat că vrea să locuiască cu mama lui, Camelia Smicală, iar legea îi dădea dreptul de a face singur această alegere încă de acum trei ani, când a împlinit 12 ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Răspunsul autorităților a fost să-l exileze într-un centru social aflat la și mai mare distanță de casa mamei sale: 350 de kilometri. În aceeași situație se află și sora lui mai mică, Maria. Frații sunt despărțiți, ea aflându-se la un centru din Savonlinna, adică la peste 500 de kilometri distanță de casa mamei.

Deși Camelia Smicală deține custodia copiilor, ei au fost luați cu forța de acasă pe baza unei decizii administrative dată în urma reclamației tatălui copiilor că mama vrea să-i repatrieze în România.

Tatăl a fost decăzut din drepturi datorită violenței domestice.


O investigație a Avocatului Poporului din Finlanda a descoperit numeroase nereguli la centrele de copii din Finlanda.

Tampere, municipalitatea finlandeză care a decis să-i ia pe Mihai și Maria Smicală de lângă mama lor, a avut în 2018 un buget de servicii sociale pentru copii în valoare de aproape 48 de milioane de euro.

Organizația finlandeză Lokakuun Liike avertizează că Finlanda are cea mai mare rată de copii în plasament din Europa: un miliard de euro se cheltuie numai cu aceste costuri. Finlanda are de patru ori mai multe familii de plasament pe cap de locuitor decât România și de două ori mai multe decât cerințele europene.

Aceeași organizație semnalează și numeroasele verdicte de încălcare a drepturilor omului date de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu serviciile de protecția copilului din această țară.

Mihai Smicală împlinește 15 ani. Nașterea lui și supraviețuirea mamei, o minune a Sfântului Ioan Botezătorul

Ce tort i-a făcut Camelia Smicală lui Mihai de ziua lui

#Heaveninhell: Camelia Smicală i-a vizitat pe copii de Crăciun

Bogdan Aurescu a pus problema Smicală ministrului de externe al Finlandei: promisiuni diplomatice vagi

Mihai Smicală a fost mutat la alt centru, deși în evaluarea lui scria că trebuie trimis acasă

De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală

Av. Maria Bornea despre copiii Smicală: „Singura explicație plauzibilă este aceea că temnicerii primesc bani pentru întemnițarea copiilor, iar acest lucru este apărat și susținut de un stat eșuat”

VIDEO. „Captivi în țara fericirii”: Povestea copiilor Smicală la „Dispăruți fără urmă” pe TVR 1

VIDEO with English transcript. A Romanian mother’s ordeal. Dr Camelia Smicala, Finland: “Only united we can save my children and the thousands of children literally imprisoned throughout Europe”

FINLAND and the SMICALĂ children. ABDUCTED by the state: Is that the future of child protection in Europe?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button