familievalorile familiei

Bogdan Aurescu a pus problema Smicală ministrului de externe al Finlandei: promisiuni diplomatice vagi

de Redacția Stiripentruviata.ro

România și Finlanda vor continua dialogul pentru o soluționare pozitivă a cazului copiilor Smicală, anunță Ministerul Afacerilor Externe al României.

Ministrul de Externe al Finlandei l-a sunat marți pe omologul său român, Bogdan Aurescu. Cei doi au discutat despre epidemia de Covid-19, cooperarea euroatalantică și situația din Republica Moldova, informează

Anul acesta se împlinesc o sută de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, iar Ministrul Bogdan Aurescu a acceptat invitația de a efectua o vizită bilaterală în Finlanda.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acesta a readus în atenție și situația româncei Camelia Smicală și a copiilor ei, solicitând sprijinul părții finlandeze pentru soluționarea pozitivă a acestui dosar, anunță comunicatul MAE.

Cei doi demnitari au convenit asupra continuării dialogului pe acest subiect.

Inițiativa lui Bogdan Aurescu este lăudabilă, dar această formulă diplomatică înseamnă că ministrul de externe al Finlandei rămâne în zona promisiunilor diplomatice vagi, conform politicii statului finlandez de ani de zile față de statul român.

Chiar în aceste zile, Mihai Smicală a fost mutat din nou, împotriva voinței lui, în alt centru de copii, tot departe de mamă, deși personalul de la ultimul centru prin care a trecut scria în raportul de evaluare că este un copil foarte bine crescut, că a absolvit deja clasa a șaptea, că trebuie să fie reîntors acasă și că, dacă vor continua să îl țină în centre, Socialul îi va distruge viitorul.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Buna ziua!
    Atitudinea de subaltern pe care o are Romania in politica externa este paguboasa si nedemna. Suntem pe picior de egalitate cu absolut toate tarile lumii si trebuie sa ne comportam ca atare. Dl. Bogdan Aurescu ar trebui sa ceara, in mod ferm, de nerefuzat, repatrierea copiilor, care au si cetatenie romana. Ceea ce se intampla in Finlanda (cea mai fericita tara din lume?!) este pur si simplu tortura si Romania sta cu mainile in san, in loc sa-si apere cetatenii. Stiu cateva tari (printre care si vecinii nostri) care ar fi obtinut de multa vreme rezolvarea acestui caz ingrozitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button