familie

Comunicat ADF International: Parlamentul României votează în favoarea referendumului

BUCUREȘTI (12.9.2018) – Mai mult de trei milioane de români au semnat inițiativa civică de a defini căsătoria ca uniune dintre un bărbat și o femeie în Constituția României. Pe 11 septembrie, Senatul României a votat în favoarea referendumului: 107 voturi pentru, 13 împotrivă și 7 abțineri.

“Am încurajat Parlamentul României să protejeze și să promoveze căsătoria ca uniune dintre un bărbat și o femeie, o uniune universală, unică și care depășește barierele timpului. Societatea noastră ar trebui să protejeze căsătoria și nu să o submineze. Parlamentul a luat decizia corectă când a votat în favoarea inițiativei cetățenești,” a spus Adina Portaru (foto), avocat al ADF International în Bruxelles.

Un referendum în sprijinul căsătoriei

În 2016, Coaliția pentru Familie, o inițiativă civică, a strâns trei milioane de semnături în sprijinul unei propuneri legislative de revizuire a Constituției României ce are ca scop definirea căsătoriei ca fiind o “uniune între un bărbat și o femeie”. Curtea Constituțională și-a dat avizul favorabil încă din iulie 2016, iar Camera Deputaților a votat în favoarea sa pe 9 mai 2017. Prin votul pozitiv dat în Senat, referendumul va avea loc în octombrie 2018.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe 15 martie 2018, 40 de eurodeputați din diverse grupuri politice au cerut Președintelui României și liderilor tuturor grupurilor politice să “sprijine organizarea referendumului fără întârziere”.

Conferință internațională în sprijinul referendumului

Pe 26 aprilie 2018 a avut loc la Palatul Parlamentului conferința internațională Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale. Evenimentul a fost organizat de un grup de organizații non-guvernamentale, printre care Coaliția pentru Familie, Platforma Civică “Împreunã”, La Manif Pour Tous, În Numele Familiei (u ime obitelji), și ADF International. Vorbitorii au subliniat că referendumul trebuie să se organizeze fără întârziere.

“Dat fiind sprijinul democratic covârșitor, referendumul pentru căsătorie este un test pentru democrație. Vocea a trei milioane de români nu poate fi ignorată,” a spus Robert Clarke, Director al European Advocacy, ADF International.

ADF International a intervenit printr-un memoriu (amicus curiae) la Curtea Constituțională a României, prezentând argumente de drept internaţional şi european. Pe baza acestora, ADF International a recomandat cu fermitate Curţii Constituționale a României să se pronunțe în favoarea inițiativei cetățenești.


Organizaţia juridică ADF Internaţional apără dreptul oamenilor de a-şi exprima şi manifesta liber credinţa religioasă. ADF Internaţional are statut consultativ la Organizaţia Naţiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene şi la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa. ADF Internaţional a intervenit şi a consiliat în peste 50 de cazuri în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Sursa: ADF International (Bruxelles)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button