Marşul pentru Viaţă

Viitorul este al celor care se lasă cuprinși de lumina dragostei / Alexandra Nadane la Marșul pentru viață 2022

de Redacția Stiripentruviata.ro

Discursul Alexandrei Nadane, președinta România pentru viață, la Marșul pentru viață 2022 de la București. Marșul pentru viață 2022 a avut loc în peste 150 de localități din România și Republica Moldova și a avut tema „Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă și întreaga viață”.


Îi sunt foarte recunoscătoare Ioanei Kamata, pentru că a avut un curaj extraordinar să vină în fața dumneavoastră și să-și spună mărturia ei despre criza de sarcină, la fel cum le sunt recunoscătoare Adelinei și tuturor celor care au urcat pe această scenă pentru a da o mărturie pro-viață.

Au trecut doi ani de când nu ne-am întâlnit fizic. În această perioadă, am văzut oameni care au trecut dincolo din cauza epidemiei. Am văzut și oameni care au supraviețuit după o luptă dificilă cu boala. Am văzut oameni care s-au implicat în sprijinul semenilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au fost vremuri dificile, dar și vremuri de descoperire de sine, vremuri de a face binele.

O cunoștință de-a mea, presată de tatăl copilului, a făcut avort și a murit în urma avortului.

O altă cunoștință a născut după ce, înainte făcuse un avort.

Suferim sau ne bucurăm, însă mereu privim către viitor.

În 2019 au fost peste 600 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat Marșul pentru viață. După doi ani în care marșul s-a făcut doar online sau sub forma unor activități fizice extrem de restrânse, în acest an, numărul de orașe organizatoare este mai mic.

Au fost orașe în care organizatorii locali s-au temut că vor veni prea puțini participanți și nu au îndrăznit să organizeze fizic.

Cu siguranță că, văzând reușita acțiunilor pro-viață organizate în diferite locuri din această lună și a sutelor de marșuri de astăzi, la anul vor fi și mai multe. Cred că anul viitor, dacă va fi pace, vor 1.000 de localități din România și Republica Moldova în care sâmbătă, 25 martie 2023, se vor organiza activități pro-viață. Aceasta va fi data marșului de anul viitor: 25 martie 2023.

Să revenim în prezent, la cei de față și la cei care sunt acum în câteva sute de orașe și localități, mărturisind în sprijinul vieții!

Cu fiecare viață care se stinge, moare o lume. Cu fiecare viață care este salvată de pericolul curmării ei, se naște sau renaște o lume.

De aceea, mai important decât numărul participanților la un marș, la o activitate, mai important decât numărul total al localităților unde se organizează activități pentru viață în luna martie, este lumina din sufletul fiecărui participant.

Acea lumină din fiecare poate să aprindă la rândul ei multe alte lumini. Astfel, poate să devină o lumină salvatoare pentru multe conștiințe și pentru multe vieți.

Viitorul este al celor care se lasă cuprinși de această lumină a dragostei și a căror inimă bate pentru alte inimi aflate în situații dificile. Viitorul este pro-viață, pentru că doar așa există viitorul.

Vă mulțumim tuturor celor ale căror inimi bat pentru fiecare nouă viață!


Video Live de la Marșul pentru viață 2022 București: click aici


Comunicat: Marșul pentru viață 2022 – „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”

Viitorul va fi pro-viață sau nu va fi deloc: Marșul pentru viață 2022 la București

Viitorul este al celor care se lasă cuprinși de lumina dragostei / Alexandra Nadane la Marșul pentru viață 2022

Suntem cu adevărat o societate echitabilă numai dacă suntem lângă femeile însărcinate și copiii lor nenăscuți / Valentina Doliș la Marșul pentru viață 2022

Cauza pro-viață, cea mai mare problemă de drepturile omului la ora actuală. Împreună putem schimba lumea / Lila Rose, mesaj la Marșul pentru viață 2022 de la București

Criza de sarcină nu se vede. Avortul m-a învățat neiubirea / Adelina Fronea la Marșul pentru viață 2022

Mamele singure au nevoie de adăpost, hrană, medic, psiholog și jurist, ca să nu fie nevoite să accepte varii forme de abuz / Ioana Kamata la Marșul pentru viață 2022 de la București


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button