Marşul pentru Viaţă

Suntem cu adevărat o societate echitabilă numai dacă suntem lângă femeile însărcinate și copiii lor nenăscuți / Valentina Doliș la Marșul pentru viață 2022

de Redacția Stiripentruviata.ro

Discursul Valentinei Doliș, președinta Studenți pentru viață București, la Marșul pentru viață 2022 de la București. Marșul pentru viață 2022 a avut loc în peste 150 de localități din România și Republica Moldova și a avut tema „Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă și întreaga viață”.


Poate că v-ați întrebat la ce se referă tema din acest an a Marșului pentru viață: „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă în întreaga viață”.

Dacă ar fi să vedem concret, cât mai concret, aș spune așa: Egalitate, echitate și sprijin înseamnă înființarea de centre pentru femeile aflate în criză de sarcină la nivel instituțional, iar la nivel personal, ajutarea femeilor aflate în criză de sarcină.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este de la sine înțeles că, pentru a duce mai departe generațiile, oamenii acestor noi generații trebuie să se nască. Pentru a putea naște, femeia are nevoie de ajutor. pentru a se putea naște, copilul are nevoie ca mama lui să fie ajutată. Și nu sunt puține cazurile în care cele care nu sunt ajutate ajung în criză de sarcină.

Inegalitatea vine din faptul că unii copii sunt în pericol de a fi avortați, pentru că mamele lor sunt într-o criză de sarcină, spre deosebire de copiii ale căror mame nu sunt într-o criză de sarcină.

Imaginați-vă cum ar fi fost dacă mamele noastre erau avortate și nu s-ar fi născut – nici noi nu mai eram astăzi aici. Ni se poate întâmpla și nouă să ajungem în anumite situații dificile, iar cel mai ușor mod de a trece peste ceva greu din viață, este să fim ascultați și ajutați.

La fel, mamele în criză de sarcină au nevoie să simtă că și ele contează, că nu este o tragedie faptul că sunt însărcinate și că pot să își ducă înainte sarcina, ajutate de centrele de sprijin, care până astăzi, au salvat numeroși copilași de la avort.

Această temă este o chemare spre a nu nega egalitatea primită din prima secundă în care viața a fost concepută. Toți suntem egali prin demnitatea care ne-a fost dată de la Dumnezeu, primind atunci și cel mai de preț cadou de la El, Viața.

Dar, în marile frământări ale crizei de sarcină, pentru ca egalitatea să rămână o realitate, este nevoie de noi, de noi toți, să sprijinim femeile în criză de sarcină. Suntem cu adevărat o societate echitabilă numai dacă ne pasă și dacă suntem lângă femeile însărcinate și copiii lor nenăscuți pentru a-i sprijini din prima secundă și întreaga viață, atât cât au nevoie.

Să facem un exercițiu de imaginație. Gândiți-vă 10 secunde la o persoană apropiată vouă, pe care o iubiți foarte, foarte mult. Acum gândiți-vă cum ar arăta viața voastră dacă ea nu exista pentru că mama acesteia a trecut printr-o criza de sarcină și nu a dus sarcină la capăt. Nu este ușor, nu?

Nimeni nu este întâmplător în această lume, acest lucru trebuie să îl reținem cu toții, că fiecare dintre noi are legături cu alte persoane, legături și persoane unice, de neînlocuit fără a schimba cursul vieții noastre.

O societate echitabilă oferă sprijin mamelor în criză de sarcină astfel încât acestea să nu se simtă forțate să recurgă la avort din cauza presiunii puse de către cei care nu își pot asuma o responsabilitate sau nu reușesc încă să înțeleagă pe deplin umanitatea copilului din pântece.

De aceea, haideți să ne bucurăm împreună de viață și să ajutăm și alte mame sa își țină pruncii în brațe și să se bucure alături de ei în această viață dată de Sus.


Video Live de la Marșul pentru viață 2022 București: click aici


Comunicat: Marșul pentru viață 2022 – „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”

Viitorul va fi pro-viață sau nu va fi deloc: Marșul pentru viață 2022 la București

Viitorul este al celor care se lasă cuprinși de lumina dragostei / Alexandra Nadane la Marșul pentru viață 2022

Cauza pro-viață, cea mai mare problemă de drepturile omului la ora actuală. Împreună putem schimba lumea / Lila Rose, mesaj la Marșul pentru viață 2022 de la București

Criza de sarcină nu se vede. Avortul m-a învățat neiubirea / Adelina Fronea la Marșul pentru viață 2022

Mamele singure au nevoie de adăpost, hrană, medic, psiholog și jurist, ca să nu fie nevoite să accepte varii forme de abuz / Ioana Kamata la Marșul pentru viață 2022 de la București


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button