adolescenţi

Un elev premiant din Valea Jiului s-a sinucis înainte de BAC din cauza batjocurii colegilor

Duminică, niște copii au găsit într-o pădurice de la marginea Petrilei trupul neînsuflețit al unui adolescent care se spânzurase. Purta un tricou pe care scria „The Walking Dead” (Mortul Umblător).

S-a stabilit că este vorba despre George Costache, un tânăr cu rezultate bune la învățătură, care absolvise cu media peste 9 cursurile de la profilul Uman al Grupului Școlar Constantin Brâncuși din localitate. A doua zi ar fi avut prima probă la BAC.

Adolescentul era liniștit și introvertit și nu a dat niciun semn că are probleme până în ultima clipă a vieții. Dar prietenii lui susțin că tricoul pe care îl purta a fost un mesaj de reproș adresat lumii, pentru că era poreclit „Zombie” și era adesea ironizat și batjocorit pentru că provenea dintr-o familie modestă.

Aflând tragedia, o tânără care era prietenă în rețeaua de socializare cu George a scris pe Internet un mesaj care atrage atenția că agresiunea psihologică (bullying-ul) în rândul adolescenților poate avea efecte fatale:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

”Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura; ți-au zis ZOMBI. Așa că ai decis sa pui capăt, agățandu-te și lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simțit, și îmi pare așa rău că în ultimul timp n-am mai fost așa apropiați. Știu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alții să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simțit tu.

De aceea vreau să vă rog și să vă încurajez să fiți buni și plini de compasiune și de dragoste față de cei din jurul vostru, pentru ca niciodată nu știți prin ce trec și ce simt ei.

Nu se merită să faci un om sa sufere, să-l rănești. Pentru că oamenii sunt printre cele mai frumoase lucruri din lumea aceasta. Și nici un suflet nu merită să sufere atât de mult încât să își dorească să își ia viața.”

Sursa: Gazeta de Dimineață


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button