adopţie

Radu Buzăianu despre procuroarea Pițurcă: De ce și-ar risca tot încălcând atâtea legi?

Jurnalistul Radu Buzăianu pe Facebook:

„Eu sunt cu logica, mā stiti. Fac urât pânā nu se instaureazā logica. Remarc preocuparea pentru cazul din Baia de Aramā, dar nu si pentru logicā.

Niciodatā un procuror nu are ca treabā punerea in executare a unei decizii judecātoresti. Asta in primul rând. In al doilea rând. Ce trebuia sā facā in cazul āsta, al perchezitiei domiciliare pentru care avea mandat? Conform legii, trebuia sā ridice inscrisuri si obiecte. Nu oameni. Ce a fācut procurorul e in afara legii. Asta dacā fata pleca cu ea de bunā voie. Faptul cā a si bruscat minora e o nouā incālcare a legii.

Si acum vine intrebarea mea, care mi se pare esentialā. De ce ar face asa ceva un procuror? De ce si-ar risca tot un procuror incālcând atâtea legi? Care era miza ei? Fiecare isi face o balantā de riscuri si beneficii in toate actiunile. Asta ne spune logica, da? Mai e si varianta in care procurorul a reactional irational. Dar ca sa iti pierzi ratiunea, iar, trebuie sā fie ceva foarte personal, dacā nu esti nebun cu acte.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Care sunt beneficiile pe care femeia asta, Piturcā, si le-a pus in balantā?”

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button