adopţiecriza de sarcină

Copilul care a fost adoptat de mătușa mamei: Legea adopției din SUA oferă soluții în criza de sarcină / Mărturii despre criza de sarcină #112

de Redacția Stiripentruviata.ro

Legea adopției din SUA este extrem de flexibilă. Permite multe opțiunilor părinților biologici care dau copilul spre adopție, cea mai importantă dintre ele fiind cea care permite preluarea copilului de către familia adoptivă imediat după naștere. Aceasta ia povara de pe umerii mamei în timpul sarcinii și previne trauma instituționalizării copilului imediat după naștere. Procedura de adopție este începută, în acest caz, înainte de naștere, cu o perioadă de grație după naștere pentru mama biologică, în care aceasta se poate răzgândi și poate păstra copilul fără nicio obligație față de familia care și-a prezentat dorința de a-i adopta copilul.


Când a rămas însărcinată, Deborah McClue (foto sus, stânga) avea 22 de ani și locuia cu mama ei, o feministă pro-avort. Tânăra crescuse fără tată și s-a luptat din adolescență cu depresia și anxietatea, ceea ce a determinat-o să aibă un stil de viață riscant.

„Mama a țipat la mine și mi-a spus să mă duc imediat să fac avort la Planned Parenthood”, a povestit Deborah pentru Live Action. La clinică, i s-a spus că sarcina nu este suficient de avansată pentru avort și a fost chemată mai târziu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Eram destul de supărată că trebuia să mai așteopt două săptămâni ca să fac avort”, a povestit femeia. „Și eram și confuză. Toți se comportau de parcă nu era cine știe ce. Urma să nasc copilul sau să fac avort și să-mi văd de viață.”

Deși tatăl copilului a promis să-i fie alături indiferent de decizia ei, Deborah nu era deloc convinsă că el urma să-și asume familia. Și nu voia să nască un copil care să crească fără tată, la fel ca ea, fapt care îi adusese atâta suferință psihică.

Într-o zi, Deborah și-a amintit un film vizionat cu clasa la ora de biologie: „Miracolul vieții” și a căutat DVD-ul.

„Atunci mi-a picat fisa că purtam în mine o nouă viață, un om a cărui inimă bătea deja”, a spus Deborah. Nu mai aveam puterea de acum să fac avort. Dar continuam să-mi fac griji cu privire la viitorul copilului, pe care nu simțeam că eram pregătită să-l cresc.”

Salvarea a venit de unde nu se aștepta: mama i-a povestit sorei ei mai mici, mătușa Deborei, despre situația fetei, iar aceasta s-a oferit să adopte copilul, pentru că încerca de mult timp să aibă și ea copii.

Adopția s-a făcut după legea americană, care permite începerea formalităților din timpul sarcinii, astfel încât nou-născutul să intre direct în familia adoptivă fără a mai împovăra sistemul de stat.

În mod surprinzător, tatăl copilului a susținut decizia și s-a mutat împreună cu Deborah mai aproape de reședința familiei adoptive.

Cele mai grele zile au fost cele trei de după naștere, când Deborah a petrecut timp la spital cu fetița pe care a născut-o.

„Despărțirea a fost cea mai grea. Nu mă îndoiam că făceam cel mai bun lucru să o dau spre adopție, dar eram făcută praf în plan emoțional.”

A ales adopția deschisă, pentru a putea vizita fetița

Deborah a rămas aproape de mătușa ei în primul an din viața fetiței, apoi s-a mutat, dar a vizitat anual fetița de-a lungul timpului, participând și la ceremonia de absolvire a liceului.

„Mătușa mea era un artist de succes și avea o situația financiară solidă. Ea și unchiul meu au fost niște părinți foarte buni pentru Gina”, a povestit Deborah.

„Când fata a avut niște probleme de sănătate, s-au ocupat foarte eficient de ea.”

Astăzi, Gina (foto sus, dreapta) este artist și creează animații educative, iar mama ei biologică le este foarte recunoscătoare părinților adoptivi ai fetei pentru sprijinul oferit.

Când și-a rezolvat problemele din viață, Deborah s-a căsătorit și a născut alți trei copii, dar aceasta a fost abia după două decenii de la nașterea Ginei. În această perioadă, și-a schimbat radical concepția de la pro-avort la pro-viață.

„Este trist că femeile nu sunt încurajate să facă alegeri mai bune, că li se sugerează avortul ca singura lor opțiune”, spune Deborah.

„Schimbarea convingerilor m-a făcut să pierd mulți prieteni. Dar avortul este o greșeală și nu am regretat niciodată că am păstrat sarcina. Adopția este o opțiune frumoasă și dătătoare de viață.”


Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoane cunoscute care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Garantăm că datele personale sau de contact ale celor care trimit mărturiile nu vor fi făcute publice decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este centrală în abordarea crizei de sarcină.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button