bioeticăvaccinuri

OPINIE. Alexandru Ghiuruțan: Dezbaterea: „Sunt bune vaccinurile sau nu?” e diferită de: „Ar trebui ca vaccinarea să fie obligatorie sau nu?”

de Alexandru Ghiuruțan, Facebook

Mai are vreo relevanță dezbaterea in societatea românească?

Recent a trecut o lege despre vaccinuri la noi în țară.
Vreau din capul locului să spun că sunt pentru vaccinare și sunt un vaccinat.

Cu toate acestea, dezbaterea:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Sunt bune vaccinurile sau nu?”
E diferită de:
„Ar trebui ca vaccinarea să fie obligatorie sau nu?”

Hai să zicem că optăm pentru a doua intrebare, prima fiind destul de redundantă.

Vrem vaccinare obligatorie, însă vaccinarea și vaccinurile trebuie făcute de către o instituție a statului și nu de către marile companii farmaceutice.
Cu alte cuvinte, Institutul Cantacuzino ar trebui pus pe picioare și militarizat deoarece vaccinurile sunt o chestiune de siguranță națională, iar nu o chestiune despre profit și costuri, precum pufuleții cu surprize.

La fel cineva poate să nu fie împotriva tehnologiei 5G, dar să fie împotriva implementării tehnologiei și standardului 5G de către guvernul chinez la nivel mondial din motive social-politice.

Intre timp, extremitățile societății se radicalizează:

  • Oricine ridică vreun semn de întrebare asupra obligativității vaccinurilor este socotit un „fanatic religios”, „creștinopat”, „dacopat”, „idiot”, etc.
  • Oricine spune că vrea obligativitate e considerat un conspiraționist care face jocurile marilor companii farmaceutice.

Concomitent, miștoul și caterinca sunt la ele acasă. „Băieții mondeni” abia așteaptă să lipească etichete în stânga și în dreapta, iar dacă nu ești de acord cu ei, ține-te bine, o să fii împroșcat cu noroi și considerat din Evul Mediu.

Pentru cei care ne spun că suntem din Evul Mediu, noi le spunem că ei sunt din Ev Media, iar pentru cei care ne spun că vor să trăiască în epoca Post-Modernă, noi le spunem că asta nu înseamnă epoca Post-Adevăr!

Și acum intreb:
De ce nu am avut o dezbatere în societatea civilă cu privire la aceste lucruri: PRO și CONTRA?
De ce mai marii refuză dezbaterea și desconsideră poporul și opinia lui?
De ce ne resemnăm cu „merge și așa”?

Suntem în toiul dezbaterilor electorale de pe continentul american.
Oare de ce nu mă miră că cei 2 mari finaliști de la noi nu au participat la nicio dezbatere înainte de turul 1 și nici înainte de turul 2?

P.S. Nu demult s-a descoperit că o bună parte din dezinfectanții din spitalele noastre erau „apă de ploaie”. Distribuitorul și cel care verifica dacă produsul respecta calitatea fiind ambele firme private: (HexiPharma și Unilab)
Sursa 1: https://www.tolo.ro/2016/04/25/statul-roman-nu-verifica-niciodata-in-laborator-dezinfectantii-din-spitale-retete-din-fabrica-celui-mai-mare-producator-arata-ca-antisepticele-sunt-diluate/
Sursa 2: http://stiri.tvr.ro/ancheta-a-parchetului-iccj-referitoare-la-dezinfectantii-din-spitalele-din-romania_73523.html
Sursa 3: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cate-spitale-din-romania-au-folosit-dezinfectantii-neconformi.html


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

BUCUREȘTI. Lanț uman de 5.000 de oameni în jurul Parlamentului, împotriva legii obligativității vaccinării

VIDEO. Protest împotriva vaccinării obligatorii la București

Proteste în toată țara. Protecția Copilului va interveni dacă părinții nu-și vaccinează copiii

FOTO. ACUM la FOCȘANI: Protest împotriva obligativității vaccinării

Mărturie de la FOCȘANI: „La 4 ore după vaccin, copilul mi-a intrat în comă. Dacă se adoptă legea vaccinării obligatorii, intru în greva foamei!”

Cătălin Ivan participă la protestul împotriva legii vaccinării obligatorii: „Frica nu trebuie să fie argumentul suprem când guvernanții vor să ne facă bine cu forța”

FOTO. Protest împotriva obligativității vaccinării la Bacău

VIDEO. Protest cu participare numeroasă și la Brașov împotriva obligativității vaccinării

Dr. Vasile Astărăstoae: „Sunt pro vaccinare și ferm împotriva vaccinării «cu forța»”

Declic.ro a șters o petiție împotriva obligativității vaccinării semnată de 31.000 de români

MEMORIU integral. Platforma ÎMPREUNĂ se opune legii obligativității vaccinării


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button