libertate de conștiință

O florăreasă din SUA riscă să-și piardă munca de o viață, deoarece crede că libertatea de conștiință nu e de vânzare

Curtea Supremă din SUA încă nu a dat un răspuns la cererea unei florărese din statul Washington de a-i rejudeca cazul, după ce aceasta a pierdut mai multe procese în instanțele inferioare din SUA. Sentințele o obligă la plata unor amenzi, penalități și cheltuieli de judecată în urma cărora riscă să-și piardă afacerea, casa, pensia și întreaga avere personală și a familiei.

Femeia, pe nume Barronelle Stutzman, acum în vârstă de 72 de ani, a fost chemată în judecată în 2013 de Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU), în numele unui cuplu de homosexuali, după ce femeia a refuzat să furnizeze decorațiunile florale pentru „căsătoria” acestora.

Procurorul General al statului Washington s-a autosesizat și el după ce a văzut cazul în presă și i-a intentat și el un proces separat, din partea statului Washington. ACLU a mai deschis apoi acțiune legală și împotriva lui Barronelle Stutzman ca persoană fizică, nu numai împotriva florăriei ei.

Cei doi homosexuali, care nici măcar nu au reclamat-o ei înșiși, erau clienții ei fideli de nouă ani, iar preferințele lor sexuale nu au împiedicat-o pe Baronelle să aibă o relație bună, chiar de prietenie cu ei. Tot ce le-a cerut a fost să nu o implice într-un eveniment care era împotriva conștiinței și credinței sale creștine. Baronelle Stutzman este membră a unei comunități baptiste.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În februarie 2017, Curtea Supremă a Statului Washington a susținut decizia unei instanțe locale care a condamnat-o pe Baronelle Stutzman la amenzi și penalități.

În urma acestei decizii, teologul Michael Brown a declarat la radio că mai înspăimântătoare decât decizia unui tribunal împotriva libertății religioase este tăcerea celor mai mulți lideri religioși, care nu s-au grăbit să îi ia apărarea femeii și să se folosească de ocazie pentru a susține învățătura biblică.

Kristen Waggoner, avocatul de la Alliance Defending Freedom (ADF), organizația care îi asigură femeii asistența juridică, a declarat despre cazul ei:

Națiunea noastră are o lungă tradiție de a apăra dreptul oricui de a face opinie separată. ACLU i-a pus în primejdie întreaga avere pentru simplul fapt că ea nu este de acord cu viziunea oficială a statului cu privire la căsătorie. Ea riscă amenzi uriașe doar pentru că și-a exercitat dreptul la liberă exprimare.

Să nu ne înșelăm: scopul acestui caz este ca nimeni să nu mai îndrăznească să se opună. Într-o Americă  liberă, ar trebui să fie loc pentru toți să coexiste. Guvernul nu ar trebui să-și folosească autoritatea și puterea pentru a-i zdrobi pe cei care au altă părere. Nu ar trebui să fim obligați să exprimăm mesaje sau să participăm la ceremonii religioase împotriva voinței noastre. Este ne-american și neconstituțional.

Nimeni nu ar trebui forțat să renunțe la drepturile sale constituționale atunci când intră pe piața liberă. Toleranța este o relație bilaterală și așa trebuie să rămână.

Citește și Dacă ești liber să-ți exprimi credința, dar ești obligat să faci ceea ce nu crezi, ai intrat pe panta la capătul căreia nu vei mai fi liber nici măcar să gândești

Citește și Administrația Trump îl susține pe cofetarul care a refuzat să facă un tort de „nuntă” pentru un cuplu homosexual. Ce decizie va da Curtea Supremă SUA?

Citește și Actorul Patrick Stewart din Star Trek, activist gay, susține cofetarii creștini acuzați de discriminare

VIDEO

Surse: Billy Graham, ADF International

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button