libertate de conștiință

Administrația Trump îl susține pe cofetarul care a refuzat să facă un tort de „nuntă” pentru un cuplu homosexual. Ce decizie va da Curtea Supremă SUA?

Mail Online, 11 octombrie 2017

Departamentul de Justiție SUA a trimis de curând la Curtea Supremă SUA o opinie care vine în sprijinul unui brutar creștin din statul american Colorado care a refuzat să facă un tort de nuntă pentru un cuplu homosexual.

Departamentul de Justiție SUA opinează că încercarea de a-l forța pe Jack Phillips, proprietarul unei cofetării din Denver, să ofere un serviciu pentru nunta celor doi bărbați ar fi o încălcare a drepturilor sale constituționale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Jeff Sessions, șeful Departamentului de Justiție, a declarat recent într-o emisiune televizată că libertatea cuiva de a nu lua parte la evenimente care îi încalcă credința religioasă este un „drept fundamental”:

De prea multe ori am ignorat ceea ce spune Constituția.

Într-adevăr, cazul lui Philips nu este singular. De la legalizarea „căsătoriei” pentru persoane de același sex în SUA, mulți florari, fotografi, cofetari, proprietari de locații și organizatori de evenimente care au refuzat să ajute cuplurile homosexuale să-și organizeze nunți au fost dați în judecată și hărțuiți, amendați crunt și boicotați de activiștii pro-homosexualitate. La Curtea Supremă, unde va avea curând audiere, Phillips va susține că nu poate fi obligat să onoreze o comandă pentru o nuntă homosexuală dacă acest act îi violează conștiința.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button