libertate de conștiință

Facebook amenință administratorii de la „Referendum pentru România” cu închiderea paginii, pentru că nu ar respecta „standardele comunității”

„Referendum pentru România” este o pagină de Facebook care susține inițiativa legislativă de revizuire a Constituției și redefinirea căsătoriei ca fiind uniunea „liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Astăzi, administratorii paginii „Referendum pentru România” au primit din partea Facebook următorul mesaj:

Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, spune că a primit înștiințarea din partea Facebook „după postarea proiectului de lege spaniol pentru protecția comunității LGBT”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Conform „standardelor comunității Facebook” pe această rețea de socializare nu sunt tolerate mesajele ce conțin amenințări directe sau despre autovătămare, organizațiile ce desfășoară activități cu caracter terorist sau de crimă organizată, intimidarea și hărțuirea, atacurile la adresa persoanelor publice, activitățile ilegale, exploatarea și violența sexuală, comerțul cu bunurile ce au regim special (medicamente eliberate pe bază de rețetă, marijuana, arme de foc sau muniție).

Dar o postare despre existența unui proiect de lege într-o țară din spațiul UE nu se încadrează în niciuna dintre situațiile mai sus menționate. Postarea are caracter informativ, deci oferă „oamenilor puterea de a împărtăși lucruri cu ceilalți și de a transforma lumea într-un spațiu mai deschis și mai bine conectat”. Exact așa cum se arată și în declararea misiunii Facebook, în partea introductivă a standardelor comunității.

Cel mai probabil, ultimatumul dat de Facebook azi și amenințarea cu închiderea paginii „Referendum pentru România” sunt doar efectul raportărilor repetate, venite din partea „binevoitorilor”.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button