avortcriza de sarcinăfamiliesarcinăvalorile familiei

La Moscova au fost premiați cei mai buni doctori ginecologi, consilieri în criză de sarcină și asistenți sociali pro-viață

Cei mai buni doctori ginecologi, consilieri în criză de sarcină și asistenți sociali  care oferă asistență în criza de sarcină au fost premiați marți, 15 octombrie 2019, la Moscova, la cea de a patra ediție anuală a galei „Maternitatea ca vocație sacră”, informează RIA Novosti.

„Scopul concursului este să promoveze sprijinul pentru femeile în criză de sarcină, creșterea natalității și protejarea maternității și a copilăriei”, scrie într-un comunicat al Fundației Sfântul Apostol Andrei Întâiul Chemat.

La concurs au participat 342 de experți din 53 de regiuni ale Federației Ruse. S-au acordat 28 de premii la categoriile: „Cel mai pro-viață medic specialist în obstetrică-ginecologie”, „Cel mai bun consilier psihologic pentru situații de criză de sarcină”, „Cel mai bun asistent social în lucrul cu femei însărcinate și familii în situații vulnerabile“.

Câștigătorii locului întâi la fiecare secțiune au primit 50 de mii de ruble, iar cei de pe locurile doi și trei au primit 40, respectiv 30 de mii de ruble. Anul acesta, în competiție a fost introdusă o nouă secțiune: „Cea mai bună colaborare între organizații medicale și non-guvernamentale”. Cinci astfel de echipe au fost premiate cu o sumă de 50 de mii de ruble.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La secțiunea „Cel mai pro-viață medic specialist în obstetrică-ginecologie”, pe primele locuri au ieșit Svetlana Demianova și Elena Ivakina, iar la secțiunea „Cel mai bun consilier psihologic pentru situații de criză de sarcină” primele locuri au fost ocupate de Liudmila Trefilova și Evgenia Filippova

Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul conferinței naționale interdisciplinare „Sănătatea familiei – sănătatea națiunii”, la care au participat episcopul Panteleimon de Orehovo-Zuevski, Președinte al Departamentului Sinodal pentru Filantropie și Misiune Socială a Bisericii Ortodoxe Ruse; protopopul Dimitri Smirnov, președintele Comisiei Patriarhale pentru Familie, Maternitate și Protecția Copilăriei din Biserica Ortodoxă Rusă; Olga Epifanova, Vicepreședintele Dumei de Stat din Rusia; Leo Bokeria, președintele Comisiei Ruse de Sănătate Publică; Oleg Filippov, Directorul Adjunct al Departamentului pentru Copii și Servicii de Îngrijire Obstetrică al Ministerului Sănătății din Rusia.

S-a discutat despre îmbunătățirea sănătății reproductive a rușilor și insuflarea valorilor familiale în rândul oamenilor, despre rolul psihologiei perinatale și consilierea femeilor în criză de sarcină, despre planificarea familiei, îmbunătățirea nivelului de viață al familiilor numeroase și colaborări interdisciplinare în domeniul asistenței femeilor însărcinate.

Prezentă la eveniment, Anna Kuznețova, Comisar Prezidențial pentru Drepturile Copilului, a declarat  că este nevoie ca strategia națională de educare a tinerilor și părinților pentru valorile tradiționale ale familiei trebuie să devină realitate. Sprijinirea familiei prin măsuri economice este importantă, dar nu suficientă, a avertizat ea. Agenția RIA Novosti relatează că Anna Kuznețova a cerut o evaluare cuprinzătoare pentru introducerea în toate regiunile Rusiei de programe educative în acest scop, iar metodele trebuie să includă și modalități de a livra aceste mesaje educaționale tinerilor.

„Merg adesea la întâlnirile tinerilor. Vorbim de toate: despre realizarea de sine, despre exprimarea opțiunilor politice, despre orientarea în carieră, dar nu vorbim despre familie și copii. La această vârstă, tinerii ne interesează doar ca viitorii angajați. Înțelegem însă că fiecare dintre ei crește cu gândul că-și va întemeia cândva o familie. Și ce decizii va lua? Au nevoie de noi competențe”,

a subliniat Kuznețova.

Conferința a fost organizată de Fundația Sfântul Apostol Andrei Întâiul Chemat, cu sprijinul Ministerului Sănătății din Rusia, Comitetul Rus pentru Organizații Non-Guvernamentale, Universitatea Națională de Științele Educației, Prima Universitate Medicală de Stat „I.M. Secenov”, Universitatea de Stat „Mihail Vasilievici Lomonosov” și Universitatea Națională de Cercetare Medicală „N.I. Pirogov”.

Începând din 1992, Fundația Sfântul Andrei Întâiul Chemat derulează proiecte cu scopul consolidării fundamentelor spirituale și culturale ale vieții în societatea rusă și a statalității rusești. Printre acestea se numără: aducerea moaștelor unor sfinți ortodocși în Rusia și statele vecine, reînvierea bisericilor și mănăstirilor ortodoxe, organizarea de conferințe, festivaluri, concerte și expoziții, programe filantropice și de ajutor umanitar.

Programul „Maternitatea ca vocație sacră” a început în 2006 printr-o colaborare între Centrul pentru Glorie Națională a Rusiei și Fundația Sfântul Andrei Întâiul Chemat. Printre proiectele programului se numără crearea de centre de sprijin pentru mame și copii, oferirea de consiliere în criza de sarcină, organizarea de cursuri profesionale pentru mame singure, sprijin pentru dezvoltarea mișcării de voluntariat, organizarea forumului internațional „Familiile numeroase și viitorul umanității”, a unei competiții naționale pentru jurnaliștii pro-familie și a altor evenimente precum expoziții foto și campania pentru o nouă zi liberă națională de Ziua Tatălui.

„E nevoie de o alianță internațională pentru ocrotirea familiei”. Discursul Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk la Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității”

Declarația finală a Forumului Internațional „Familia Numeroasă și viitorul Umanității”, Moscova, 10-11 septembrie 2014

„Omenirea trebuie să facă o alegere morală conștientă, de care depinde întregul său viitor”

Protejarea și cultivarea familiei și a natalității în Rusia – câteva idei pentru autoritățile române

„Criza familiei este globală, dar nu sunt destule programe educaționale bune despre familie”. Interviu cu Pr. Dmitri Moiseev (Alatyr, Rusia), co-autor al programului „Bazele morale ale vieții de familie”

Sankt Petersburg – Școală ortodoxă pentru pregătirea viitorilor părinți adoptivi

Cum s-a redus numărul avorturilor cu 25% în ultimii cinci ani în Rusia

Discurs istoric al Patriarhului Chiril: „Contribuabilii să nu mai plătească pentru avort”

„Fereastra vieții” – un final fericit



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button