avortcriza de sarcină

Cum s-a redus numărul avorturilor cu 25% în ultimii cinci ani în Rusia

Foto: Diaconia.ru

OrthoChristian.com, 26 octombrie 2017 – La cel de al șaptelea congres al Bisericii Ortodoxe Ruse dedicat implicării sociale, eveniment cu 2.000 de participanți, PF Chiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a declarat avortul drept cea mai importantă prioritate în domeniu:

Cu câțiva ani în urmă am ridicat problema nevoii de a ne concentra atenția asupra problemei avortului în țara noastră… Și repet și acum: Este cea mai înaltă prioritate a noastră.

Înaltul prelat a mai arătat că nu este suficient doar să li se spună femeilor să nu mai facă avort, ci să li se ofere și ajutor. Patriarhul a spus că trebuie analizate care sunt motivele care le îndeamnă să facă avort, mai ales pe cele tinere și foarte tinere: starea materială precară, presiunile din partea părinților, care nu își doresc ca fiica lor să fie însărcinată și traiul greu de zi de zi (condiții improprii de locuire, lipsa veniturilor).

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a arătat că în toate provinciile rusești există o cooperare bună între reprezentanții de vârf ai administrației și episcopiile locale, aceasta rezultând pretutindeni în înființarea de centre de sprijin pentru viitoare mame care acordă ajutor tuturor femeilor însărcinate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Statisticile prezentate de patriarh la Congres arată că în 2016 în Rusia s-au făcut 650.000 de avorturi la cerere:

Un oraș ca Tyumen are 744.000 de locuitori. Aceasta însemană că anual pierdem câte un oraș întreg.

Veronika Skvorțova, Ministrul Sănătății din Rusia, a paticipat la congres, arătând că, în 2016, în Rusia numărul avorturilor a scăzut cu 58.000, ajungându-se la o reducere a acestora cu 250.000, în ultimii cinci ani, ceea ce înseamnă o reducere cu 25%.

Oficialul rus i-a făcut o promisiune publică Patriarhului Chiril, declarând:

Înțelegem că cea mai importantă sarcină comună este lupta împotriva avortului și ne-am străduit să facem mult în această direcție. Am deschis 1.500 de centre pentru prevenirea avortului și alte cabinete [de consiliere] în toată țara, la maternități și spitale, precum și centre prenatale.

Vom continua să lucrăm în această direcție, Preafericirea Voastră.

PF Chiril s-a adresat în repetate rânduri Dumei de Stat (parlamentul Rusiei) în legătură cu „numărul îngrozitor de avorturi” din țară.

Biserica Ortodoxă Rusă are peste 4.000 de așezăminte, proiecte și inițiative sociale, din care 400 de comunități caritabile conduse de măicuțe, 52 de adăposturi pentru femei gravide și mame cu copii, 100 de centre de ajutor umanitar, 40 de cantine sociale, 400 de proiecte pentru persoanele cu dizabilități, 95 de adăposturi pentru oamenii străzii și peste 500 de organizații ortodoxe care îi ajută pe dependenții de substanțe și pe familiile acestora.

Citește și PF Chiril: „Când libertatea devine un idol, separată de noțiunea de responsabilitate, omenirea este în pericol de moarte”

Citește și Scrisoarea unei fetițe către Patriarhul Rusiei:​ „Rugați-vă, să am și eu o mamă” și răspunsul acestuia

Citește și Patriarhul Chiril își dă binecuvântarea pentru o petiție care cere „încetarea uciderii legale a pruncilor înainte de naștere”


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button