adopţiefamiliesfaturi pentru părinţi

Sankt Petersburg – Școală ortodoxă pentru pregătirea viitorilor părinți adoptivi

În cadrul departamentului de caritate al Eparhiei din Sankt – Petersburg a început să funcționeze o școală ortodoxă pentru părinți adoptivi. Este prima școală de acest fel din Sankt – Petersburg și a doua din Rusia. Psihologi, asistenți sociali, juriști, medici și preoți, mare parte dintre aceștia părinți adoptivi, vor ține traininguri individuale și de grup pentru cei care doresc să adopte copii.  

Timp de 2 luni candidații vor fi instruiți cu privire la nevoile copilului adoptat, rolul familiei, etapele adaptării, aspecte medicale, legislație și interacțiunea cu organele de tutelă. La absolvire cursanții vor primi  un atestat în baza căruia organele de tutelă le pot încredința copii spre adopție din centrele de plasament. Noua școală a primit acreditare din partea autorităților, iar programa a fost aprobată de către Comitetul pentru Politici Sociale din cadrul administrației de stat din Sankt Petersburg. Deja 8 potențiali părinți adoptivi au început cursurile școlii.

„Numărul orfanilor din țara noastră este în scădere, însă sunt încă zeci de mii de copii în centrele de plasament, iar ceea ce este cel mai trist este faptul că numărul copiilor cu handicap rămâne practic constant, aceștia fiind foarte rar adoptați. Am creat această școală pentru a ajuta copii orfani, pe cei cu handicap și a veni în sprijinul acelor oameni care doresc să adopte astfel de copii, însă nu știu cum să o facă”, a declarat părintele Teodosie Ambarțumov, directorul școlii, tată adoptiv pentru 9 copii cu handicap.

La baza noului proiect se află experiența unică acumulată de adăpostul familial al bisericii din Vâriț (localitate situată la 60 km de Sankt – Petersburg), unde 4 familii trăiesc sub același acoperiș împreună cu 15 copii cu handicap luați în adopție din centrele de plasament. Părinți adoptivi au devenit voluntari care au vizitat mult timp centre de plasament până când s-au hotărât să adopte copii cu handicap.Pe lângă programa obligatorie de pregărire a viitorilor părinți adoptivi, în noua școală vor fi predate cursuri pentru creșterea copiilor cu dizabilități, unele organizate chiar la adăpostul familial de la Vâriț.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Specialiștii din cadrul noii școli vor continua să-i îndrume pe părinții adoptivi și după încheierea cursurilor obligatorii, iar Fundația Ortodoxă de Caritate „Serafim Vârițki” le va oferi ajutor material. Prima școală ortodoxă pentru părinți adoptivi a fost deschisă în 2011 în cadrul mănăstirii de maici „Marfo – Marinski” din Moscova. În 8 ani au absolvit cursurile 442 de persoane, iar 122 de copii au fost adoptați.

photo: pravoslavie.ru
Sursă: pravoslavie.ru


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button