familiereligie

Tinerele familii clujene căsătorite în 2019 s-au întâlnit cu Mitropolitul Andrei

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a întâlnit vineri cu tinerele familii care s-au cununat religios în anul 2019, informează Basilica.ro. Evenimentul a avut loc la Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din oraș.

Cu acest prilej, mitropolitul a oficiat o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu și le-a adresat familiilor un scurt cuvânt, în care le-a spus:

„…desigur că și realizați asupra a ce medităm: asupra importanței familiei într-o lume în care toate sunt relative, într-o lume în care se încearcă și relativizarea familei. Noi, întemeiat pe cuvântul lui Dumnezeu, afirmăm cu tărie că familia este foarte-foarte importantă. Familia a fost întemeiată de Dumnezeu. (…) Nu vedem alt mod de a se uni doi tineri, decât într-o familie alcătuită dintr-un bărbat și o femeie. (…)

ca să rămână viguroasă și puternică națiunea noastră, sigur că, atunci când e posibil, am dori ca familiile noastre tinere să aibă câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama și celălalt pentru țară și pentru Biserică. (…)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe vremuri, când s-a făcut România Mare, argumentul forte a fost că în Transilvania românii sunt cei mai mulți. Dar erau cei mai mulți pentru că era natalitatea mare.

VIDEO. Cuvântul integral al IPS Andrei

„Întâlnirea tinerelor familii care s-au căsătorit în anul 2019, în bisericile din Cluj-Napoca, este expresia dragostei, a prețuirii și a purtării de grijă pe care Biserica o manifestă în mod general față de toți tinerii, și în mod special față de tinerii căsătoriți și de familia creștină”, a spus promotorul acestui eveniment, Pr. Alexandru Constantin Ciui, protopop de Cluj II.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button