Marxism cultural

Filip-Lucian Iorga, istoric, despre alegerile din SUA: „Trump are păcate, e slobod la gură, dar alegerea lui marchează o grea lovitură la adresa marxismului cultural”

300943_221901221193828_929085_n

 

Republicăm reacția de pe Facebook a istoricului Filip-Lucian Iorga, descendent al unei vechi familii boierești românești, la aflarea rezultatelor alegerilor din SUA (transcriere integrală mai jos):

„Americanii si-au ales noul Presedinte. Il felicit pe unchiul meu, Rick von Kraus, vechi membru al Partidului Republican si unul dintre electorii care au optat pentru Donald Trump la alegerile primare din Massachusetts ale Partidului Republican, intr-un moment important pentru drumul lui Trump catre Casa Alba. Republicanii au majoritate si in Senat, si in Camera Reprezentantilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Trump are pacate, e slobod la gura, ii plac formularile tari, are multe idei nastrusnice. Dar alegerea lui marcheaza, probabil, decesul toxicei „corectitudini politice” si o grea lovitura la adresa marxismului cultural, cu tot cortegiul lui de experimente sociale si dispretul pentru radacinile crestine ale lumii occidentale si pentru valorile traditionale.
Candidatul republican a castigat in ciuda presei, a sondajelor, a vedetelor hollywoodiene, a establishmentului.

M-a amuzat virulenta cu care majoritatea figurilor publice, a comentatorilor si a internautilor din Romania, fie ei de „dreapta” sau de „stanga”, s-au napustit impotriva lui Donald Trump, fara sa aiba o intelegere nuantata a realitatilor americane.

Noua ne trebuie o America mai puternica. Dar relatia Romaniei cu Statele Unite depinde si de inteligenta, de abilitatea si, nu in ultimul rand, de demnitatea noastra. Din pacate, superficialitatea cu care „elitele” noastre au tratat aceste alegeri americane nu poate sa nu ne ingrijoreze. Sa speram, totusi, ca puntile cu noua administratie republicana se vor construi rapid si temeinic.”

Citește și  Alegeri SUA: Donald Trump versus Hillary Clinton în chestiuni pro-viață și pro-familie

Citește și Ghidul alegătorului american pro-viață: Trump versus Clinton în chestiuni referitoare la viață și căsătorie

Citește și Comentariile cititorilor Hotnews la un articol despre cum a reacționat presa americană la victoria lui Trump

Citește și Filip-Lucian Iorga, istoric, despre alegerile din SUA: „Trump are păcate, e slobod la gură, dar alegerea lui marchează o grea lovitură la adresa marxismului cultural”

Citește și Adrian Sârbu, regizor, despre alegea lui Trump ca președinte al SUA: „Cowboy împotriva sistemului”

Citește și Prof. Univ. Dr. Paul Dobrescu, fost rector SNSPA: „America profundă a decis. Dar cine a activat America profundă?”

Citește și Unii nu știu să piardă: Trump, amenințat cu moartea pe Twitter

Citește și Susținătorii lui Clinton au refuzat rezultatul alegerilor prin proteste care au devenit violente

Citește și Mike Pence, viitorul Vicepreședinte al SUA, se declară „creștin, conservator, republican – în această ordine”

Citește și Paul Ghițiu, jurnalist: „Adevărata față a progresiștilor: Twitter, copleșit de îndemnuri ca Trump și Pence să fie asasinați”

Citește și Frenezie postelectorală: suporterii lui Trump o încasează în viață și pe film, cei ai lui Clinton se victimizează pe Twitter fără dovezi

Citește și De ce am votat cu Donald Trump: Nu mă tem că voi fi o musulmană în America lui Trump, dar mi-ar fi fost frică de o Americă a lui Hillary!

Citește și Stânga globalistă și democrația

Citește și H.R. Patapievici (1995), texte mereu actuale, azi cu atât mai mult: „Comunismul american”. Ce este corectitudinea politică

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button