familie

Femeile care au născut cel puțin trei copii beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare

Senatul a aprobat, luni, completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice astfel încât femeile care au realizat stagiul complet de cotizare și care au născut cel puțin trei copii să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare.

„Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare și care au născut cel puțin trei copii, până la data de 1 octombrie 1990, și i-au crescut până la vârsta de zece ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare astfel: a) cu un an – pentru trei copii; b) cu doi ani – pentru patru sau mai mulți copii”

Reducerea vârstei standard de pensionare nu poate fi cumulată însă cu o altă reducere prevăzută în legea privind sistemul unitar de pensii publice sau de legile speciale.

De asemenea, vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 55 de ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button