familie

PNL și USR au contestat Legea Referendumului la CCR

Partidul Național Liberal s-a alăturat USR în demersul de contestare la Curtea Constituțională a Legii pentru modificarea și completarea legii nr.3/2000 sau „Legea organizării Referendumului”, așa cum mai este cunoscută.

Dacă USR și-a anunțat deschis această intenție, imediat după ce Parlamentul a adoptat acest proiect de lege, PNL nu a făcut niciun anunț în acest sens. Grupul Parlamentar PNL, așa cum apare pe siteul Curții Constituționale,  a luat această decizie deși această formațiune are semnat un protocol cu Coaliția pentru Familie pentru susținerea desfășurării Referendumului pentru definirea căsătoriei.

Curtea Constituțională a României urmează să ia în discuție pe 3 mai sesizarea privind proiectul de modificare a Legii referendumului.

Specialiștii spun că legea inițială făcea organizarea referendumului aproape imposibilă și de aceea noua lege este necesară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și Dep. Daniel Gheorghe: „Referendumul pentru Familie se transforma într-o luptă pentru suveranitate românească și drepturi democratice”

Citește și Tot ce nu știați despre legea referendumului. Sunt trei tipuri diferite de referendum. Iar „eliminarea” președintelui din procedură nu a făcut-o PSD, ci chiar CCR

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button