familiereligie

Crăciun 2017: Mesajul televizat al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii omagiază valorile familiei, singurele care nu se schimbă de-a lungul timpului

În mesajul de Crăciun din acest an, Regina Elisabeta  II-a a Marii Britanii a evocat primul său mesaj televizat, transmis cu şase decenii în urmă.

Într-un decor cald, în care fotografiile de familie şi bradul de Crăciun stau la loc de cinste, Majestatea Sa a pus în contrast progresul tehnologic, care ne-a adus televiziunea pe telefoanele mobile, cu lucrurile care nu se schimbă de-a lungul timpului. A subliniat că ceea ce a rămas neschimbat este faptul că, de Crăciun, supuşii Săi, indiferent de tehnologia pe care o folosesc, urmăresc acest mesaj de acasă, din sânul familiei. Redăm în continuare extrase din mesajul reginei.

Dar observ ceva care nu se schimbă: mulţi dintre dumneavoastră vor privi acest mesaj de acasă. Acasă este locul călduros, familiar şi iubitor, locul unde împărtăşim poveşti şi amintiri. Poate că tocmai de aceea, în această perioadă, foarte mulţi se întorc în casa natală. Este o simplitate mereu actuală în atracţia pe care o exercită căminul nostru.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru mulţi, ideea de acasă înseamnă mai mult decât casa în sine: înseamnă satul sau oraşul natal.

Evocând atentatele teroriste de la Londra şi Manchester din acest an, suverana a arătat încă o dată importanţa familiei ca sprijin în orice circumstanţe, menţionând că Familia Regală Britanică se va extinde la anul (prin naşterea celui de al treilea urmaş al Prinţului William şi prin căsătoria Prinţului Harry):

Reflectând la aceste evenimente, devin recunoscătoare pentru binecuvântările căminului şi ale familiei şi mai ales pentru 70 de ani de căsnicie. Nu ştiu dacă la vremea la care m-am născut eu se inventase deja termenul de „nuntă de platină”. Oamenii nu trăiau atât de mult pe atunci.

Până şi Prinţul Philip a decis să o iau mai uşor, deoarece şi-a făcut mica lui parte, după cum a spus-o cu modestie chiar el. Dar ştiu că sprijinul său şi simţul original al umorului de care a dat mereu dovadă vor rămâne la fel de puternice când vom petrece Crăciunul împreună cu familia noastră, la care se vor adăuga noi membri la anul. (…)

Astăzi sărbătorim Crăciunul, care este în sine descris ca sărbătoarea familiei. Familiile parcurg distanţe lungi pentru a fi împreună.

Voluntarii, organizaţiile caritabile şi bisericile îi invită la masă pe cei fără adăpost sau care sunt singuri de Crăciun. Ne gândim la naşterea lui Iisus Hristos, Care şi-a găsit adăpost doar într-o iesle din Bethleem. El a cunoscut respingerea, greutăţile, persecuţiile. Dar dragostea generoasă şi exemplul lui Iisus Hristos au fost cele care m-au inspirat la vremuri bune, dar şi la vremuri rele.

Oricare ar fi fost experienţele dumneavoastră din acest an şi de oriunde şi în orice fel aţi privi acum, vă urez tuturor un Crăciun cu pace şi multă fericire.

Sursa: Youtube.com/The Royal Family

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191 – RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button