familiemiracolul vieţii

Ioana Picoș: „Cum au fost salvați gemenii unei femei din America”

Sidewalk Advocates for Life au prezentat povestea unei femei care era însărcinată cu gemeni și care s-a răzgândit în ceea ce privește avortul. Atunci când a vrut să plece din clinica de avorturi, angajații au refuzat să îi permită acest lucru.

Fiind în mașină, în drum spre clinica de avorturi, femeia i-a promis lui Dumnezeu că dacă este însărcinată cu gemeni, nu va face avort.

Lauren Muzyka, director executiv al Sidewalk Advocates for Life povestește: femeia a intrat în clinică, a plătit pentru avort, au luat-o angajații și au dus-o în camera pentru ecografie unde se afla „consilierul” care i-a făcut ecografia și a concluzionat că „sunt doi saci”.

În acel moment, femeia însărcinată a tresărit și i-a spus „consilierului de avorturi” despre pactul pe care îl făcuse cu Dumnezeu. Consilierul i-a răspuns sec „dacă nu ești în stare să ai grijă de unul cum e posibil să ai grijă de doi?” astfel presând-o să facă avortul. Femeia i-a răspuns „nu știu, în clipa asta nu știu”. Simțea că se învârte pământul cu ea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Angajatul din clinica de avorturi i-a spus că este ceva în neregulă cu unul dintre copii. Că unul dintre ei avea un ritm cardiac slab dacă nu cumva chiar lipsea cu desăvârșire. I-a spus mamei că cel mai probabil va avea avort spontan cu unul dintre copii, posibil cu ambii. Chiar și așa, femeia a decis că vrea să păstreze copiii și a dorit să părăsească clinica. S-a dus la recepție și și-a cerut banii înapoi vrând să plece de acolo. Angajații clinicii de avorturi i-au spus că momentan ușile sunt închise și că trebuie să aștepte în sala de așteptare până rezolvă situația cu banii și că „oricum e posibil să vă răzgândiți”. Într-un final i-au înapoiat doar jumătate din suma de bani spunându-i „vă reținem jumătate din sumă astfel încât dacă în următoarele săptămâni vă răzgândiți și veniți totuși să faceți avort, să aveți o plată făcută.”

Conform standardelor consilierilor pro-viață, aceștia trebuie să ofere informații nepărtinitoare și să nu influențeze în niciun fel persoana. Doctorii, asistentele și consilierii trebuie să informeze corect femeia cu privire la proceduri și riscurile ce pot sunt implicate, să vorbească cu femeia despre cum se simte emoțional și care este cea mai bună soluție pentru ea.

Cazul acestei femei este doar un exemplu din multe cazuri de abuz ce apar în clinicile de avorturi.

Atunci când femeia a reușit totuși să iasă din clinica de avorturi s-a oprit pentru a vorbi cu un consilier pro-viață care se afla lângă clinică, afară, în ploaie. Femeia se gândea în continuare „cum voi crește doi copii?”. Persoana care stătea lângă clinica de avorturi era unul dintre avocații pro-viață, în speță Lauren Muzyka. Deși afară ploua și era frig, stătea acolo pentru orice femeie ar fi avut nevoie.

Femeia însărcinată plângea. Avocatul pro-viață a întrebat-o „ce s-a întâmplat?” iar femeia i-a răspuns „cred că m-am răzgândit”. Avocata pro-viață a îmbrățișat-o și i-a spus că a luat decizia corectă, că va primi sprijin și va fi acolo pentru ea în orice moment.

A luat-o de mână și au mers la clinica pro-viață pentru o ecografie. Acolo au văzut că gemenii erau vii și perfect sănătoși. Când a plecat de la clinica pro-viață, femeia însărcinată a primit scutece, lapte praf și tot ceea ce mai avea nevoie. A primit toate resursele astfel încât să poată să aleagă viața.

Faptul că Lauren (avocatul pro-viață) se afla lângă clinica de avorturi, a determinat-o pe femeia însărcinată să nu avorteze. Mai târziu, femeia însărcinată i-a spus lui Lauren că dacă nu ar fi fost acolo pentru ea, cel mai probabil s-ar fi întors în clinica de avorturi și ar fi terminat viața copiilor ei.

Un aspect foarte important este acela că pe lângă avocatul pro-viață, lângă clinică se aflau și câțiva protestatari care strigau la femeile care intrau în clinică, împotriva avortului. Femeia însărcinată cu gemeni povestește că încă dinainte de a intra în clinica de avorturi avea îndoieli cu privire la avort și ar fi vrut să se oprească să vorbească cu cei de pe margine dar atitudinea ostilă, agresivă a acelora a determinat-o să fugă de ei în clinică. Dacă acei protestatari nu ar fi fost agresivi, femeia nu ar mai fi intrat niciodată în clinica respectivă.

Este foarte trist când ne gândim la câte astfel de femei ar fi putut să fie ajutate și câți copii ar fi fost salvați de Ia avort dacă atitudinea protestatarilor nu ar fost una agresivă. Femeile care intrau în clinica de avorturi s-au simțit speriate și le-a fost frică să se oprească să vorbească cu aceștia și să le ceară ajutorul. Din acest motiv susținătorii pro-viață nu trebuie niciodată să țipe la femeile care intră sau ies din clinică sau să aibă o atitudine agresivă în ceea ce le privește. Această atitudine îngreunează foarte mult munca avocaților pro-viață și rezultatul este acela că femeile, cel mai probabil ajung să facă avort.

Lauren Muzyka: „Acesta este motivul pentru care muncim atât de mult, răspundem la toate telefoanele, mailurile primite. Din acest motiv muncim să strângem fonduri. Aceasta este unul dintre cele 1500 de cazuri de copii salvați de Ia avort în doar doi ani.” #proviață

Sursă: IoanaPicoș/Facebook



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button