homosexualitatelibertate de conștiințăMarxism culturalopinii

Expertul ONU pentru minorități sexuale vrea ca normativizarea homosexualității în spațiul public să fie o dogmă universală aflată deasupra oricăror tradiții, culturi, religii

de Mirela Florescu

La finele anului 2016, Vitit Muntarbhorn, primul expert ONU din istorie pentru probleme de Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI), care de altfel nici nu beneficiază de girul tuturor membrilor ONU, și-a făcut publică o agendă extrem de radicală. Obiective sale la nivel global numără interzicerea terapiei de reconversie a orientării sexuale la cererea persoanei care se confruntă cu atracția homosexuală și solicită această terapie, interzicerea învățăturilor religioase care susțin că homosexualitatea este un păcat din toate religiile și învățarea copiilor că homosexualitatea este normală și că există mai multe identități de gen decât bărbat și femeie.

16174709_1643125295704271_8510408040013800569_n

În ianuarie 2017, la o ședință ONU, Vitit Muntarbhorn a declarat în legătură cu libertatea religioasă:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Există drepturi absolute și există unele care nu sunt absolute… [precum] libertatea de exprimare și exprimarea religiei.

Cu alte cuvinte, propune ca drepturile religioase să fie anulate atunci când ele intră în conflict cu normativizarea homosexualității în spațiul public.

Pe 9 iunie 2017, într-o întrunire a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Muntarbhorn a cerut „politici de eliminare” de pe Internet a „mesajelor homofobe și transfobe”. În mod concret, traducerea acestei cerințe în practică ar însemna interzicerea liberei exprimări despre homosexualitate și transexualitate, pe motiv că ofensează homosexualii și transsexuali sau persoanele transgender.

Tot atunci, expertul a mai afirmat că mandatul său nu este doar pentru acceptarea socială a homosexualilor și combaterea violenței îndreptată împotriva lor, ci

o provocare longitudinală care începe acasă, se continuă prin sistemul de educație, la locul de muncă și în viața de dincolo de acestea.

Cu alte cuvinte, noul expert spune clar că el nu luptă pentru nediscriminarea persoanelor homosexuale, ci pentru impunerea normativizării homosexualității în spațiul public.

Propunerea expertului ONU interzice părinților să le prezinte acasă copiilor opinii diferite de normativizarea homosexualității în spațiul public, chiar dacă acestea sunt conforme cu tradiția, cultura ori religia lor. De asemenea, propune ca ONU să  elimine orice abatere de la noua dogmă a normativizării homosexualității în școală, la locurile de muncă și în general oriunde în spațiul public. Pentru state, asta înseamnă că indiferent de tradițiile și cultura locală trebuie acceptată normativizarea homosexualității în spațiul public. Pentru persoane, înseamnă că dreptul de a avea o opinie diferită este interzis.

Iată un exemplu pentru ce  înseamnă normativizarea homosexualității în educație: atunci când un manual școlar va prezenta o imagine cu o familie bărbat – femeie, susținătorii normativizării homosexualității în spațiul public vor putea da în judecată editura pentru a introduce alături de această imagine și o imagine cu o „familie” homosexuală și vor câștiga. La fel va fi valabil, de exemplu, în publicitatea stradală – dacă o firmă va face o reclamă cu o familie bărbat – femeie, va fi dată în judecată pentru că discriminează și va trebui să facă și reclame stradale cu „familii” homosexuale.

Astfel, normativizarea homosexualității devine noua dogmă universală care trebuie acceptată de toate persoanele și instituțiile, în caz contrar aceștia suferind consecințe – luarea copiilor de către stat, interzicerea activității comerciale, excluderea din organisme internaționale și programe de sprijin etc.

 

Citește și Ce trebuie să înțeleagă oamenii politici din demonstrația mișcării homosexuale în fața sediului PSD

Citește și „Prea multa #toleranta!” O româncă din Spania, șocată să afle din întâmplare că la grădiniță băiețeii erau încurajați să încerce rochii și pantofi cu toc

Citește și De ce 84 de țări membre ONU se opun mandatului expertului în probleme de Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI)

Citește și Proaspăt-numitul expert ONU în probleme LGBT are o agendă ultra-radicală, de schimbare a normelor culturale la nivel global

Citește și Ce promovează ONU ca drepturi ale omului pe unul din canalele sale de social media: iubirea homosexuală, transexualitatea, familiile formate din doi bărbați și un copil

Citește și De ce îi atacă mișcarea homosexuală pe Ivanka Trump și Jared Kushner, doi activiști pro-homosexuali?

Citește și Cum trebuie să taci când e vorba de homosexualitate și poligamie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button