opinii

Ce trebuie să înțeleagă oamenii politici din demonstrația mișcării homosexuale în fața sediului PSD

de Andrei Iosif

Cei aproximativ 20 de participanți la demonstrația din fața sediului PSD spun mult mai mult decat numărul lor extrem de mic.

De ce au protestat ei?

Pentru că deputatul PSD Ioan Deneș a declarat că nu i se pare normal să vadă doi bărbați homosexuali ținându-se de mână și făcându-și demonstrații de iubire pe stradă, ci i se pare suficient ca aceștia să-și manifeste dragostea reciprocă în spațiul privat.

Ca urmare, în mod demonstrativ, un cuplu de homosexuali s-a sărutat îndelung în fața sediului PSD din București. La fel și un cuplu de fete.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De față a fost și cuplul Remus Cernea-Ioana Stăniloiu, care totuși nu a simțit nevoia să se sărute declarativ – cel puțin nu din materialele video pe care le-am văzut.

Pentru ce au ieșit toți aceștia? Oare ca să promoveze legea parteneriatului civil?

Nu, problema lor nu ar fi putut fi parteneriatul civil. Doar PSD, prin vocea împăciuitoare a liderului Liviu Dragnea, a declarat răspicat că dorește să găsească o soluție și pentru persoanele de alte orientări sexuale.

Atunci care a fost scopul acestei demonstrații?

Aceasta demonstrație arată foarte clar că mișcarea homosexuală nu dorește nimic mai puțin decât normativizarea completă a homosexualității în spațiul public românesc.

Iar acest lucru îl urmăresc pas cu pas.

Dacă deputatul PSD Ioan Deneș, peste doi ani, va spune că nu i se pare normal ca într-o carte pentru copii să apară doi bărbați care se căsătoresc (cum se întâmplă cu materialele „didactice” deja testate în grădinițele occidentale), mișcarea homosexuală va face din nou demonstrație în fața sediului PSD.

Ceea ce oamenii politici români trebuie să înțeleagă este că degeaba vor acorda „drepturi” speciale persoanelor homosexuale, pentru că ei nu vor „drepturi” speciale, ci vor să fie recunoscuți și tratați – nu doar în spațiul privat, ci și în cel public – la fel cum sunt tratați cei care se află într-o relație heterosexuală. Aceasta se cheamă „normativizarea homosexualității”.

Oricâte drepturi le vor acorda politicienii homosexualilor, acestea nu vor fi niciodată suficiente pentru activiștii care promovează acest stil de viață în spațiul public. Așadar, mișcarea homosexuală nu se va opri până la totala normativizare a acestui comportament în spațiul public.

Dacă deputatul Ioan Deneș, peste 5 ani, va spune că nu i se pare firesc ca el să participe la o paradă de susținere a mișcării homosexuale, aceștia vor face iar demonstrație în fața sediului PSD.

Aceasta înseamnă un parcurs rapid până la normativizarea completă.

Acesta este scopul lor.

De aceea, oamenii politici români trebui să înțeleagă că nu au decât două variante: fie acceptă normativizarea completă a realțiilor homosexuale în spațiul public, fie iau măsuri ferme pentru a păstra normativizarea în spațiul public exclusiv a relațiilor heterosexuale. Dar va fi nevoie să lupte pentru aceasta. Altfel nu își vor mai putea privi copiii și familia în ochi, căci normativizarea homosexualității va reprezenta o asumare obligatorie, nu opțională.

Cine crede că, acordând un „drept” în plus, a satisfăcut cerințele mișcării homosexuale, va constata stupefiat că, dacă nu-l va acorda și pe următorul, va fi imediat etichetat drept homofob și acuzat de discriminare.

Citește mai multe articole de Andrei Iosif

Citește și De ce atacă mișcarea homosexuală pe Ivanka Trump și Jared Kushner, doi activiști pro-homosexuali?

Citește și Comportamentul homosexual nu are cauze genetice / Din cartea „Fața nevăzută a homosexualității” de Virgiliu Gheorghe și Andrei Dîrlău

Citește și UPDATED: Discuții pe Facebook. FOTO, VIDEO: Un grup de homosexuali a protestat la sediul PSD față de declarațiile senatorului Ioan Deneș

Citește și Protest al homosexualilor la București după ce un senator PSD se declară lezat că se țin de mână pe stradă. Doina Pană: PSD e de acord cu parteneriatul civil

Citește și Codrin Ștefănescu, Secretar-General adjunct la PSD: „Vreau ca băiețelul meu, când va face patru ani, să nu vadă doi bărbați că se țin de mână sau se sărută în mijlocul străzii“

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button