opinii

Ivona Boitan: „Dacă vrei să-l identifici clar pe cel care NU este comunist, caută-l duminică de duminică prin biserică”

de Ivona Boitan, Facebook

Așa cum cei care au luptat în al Doilea Război Mondial nu mai sunt buni și încurcă, așa vom fi și noi, cei care am trăit Revoluția. În direct sau la TV. Nu e bine că am fost acolo, fiindcă nu spunem ce ar trebui să spunem și nu știm ce ar trebui să știm. Când realitatea contrazice teoria, musai trebuie schimbată realitatea, așa ne învață Orwell.

Deja simt că am început să devenim ușor vetuști, noi ăștia care eram tinerei atunci și care am făcut și greșeala de n-am murit! Suntem ușor indezirabili și oarecum în calea celor care vor să ne explice nouă ce e ăla comunism și cu ce se mănâncă. Deși ei înșiși nu reușesc să vadă în el esența, adică un demon care nu poate ieși decât cu post și rugăciune, și liturghie. Dacă vrei să-l identifici clar pe cel care nu-i comunist, caută-l duminică de duminică prin biserică.

Cu orice se poate împăca comunismul: cu confortul, IKEA, McDonald, consumerismul de orice fel, noua ordine mondială, cu absolut orice, numai cu Biserica nu.

Am scris asta fiindcă mi se pare că mai nou, sub impulsul celor 30 de ani de istorie post zidul Berlinului, toată lumea acuză pe toată lumea de comunism și parcă nu mai știm cum să-l identificăm dincolo de dogme, teorii , buchia cărții 🙂

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Testul e simplu. Ești de-al Mântuitorului sau nu. Lecție predată nouă încă din anii ’50.

Comunism creștin nu există. E o contradicție în termeni tocmai fiindcă nu poți sluji la doi domni.

Citește mai multe opinii de Ivona Boitan


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button