opinii

Jean-Claude Junker vrea să combată dezastrul demografic viitor prin aducerea de imigranți din Africa, dar nu pomenește că aceasta se poate evita prin încurajarea natalității și politici pro-familie

de Cristina Popescu, Facebook

Domnul Jean-Claude Juncker a declarat ieri că e musai să creăm alternative legale pentru migranții africani ce doresc să vină în Europa, pentru că în mod evident continentul va avea nevoie de imigrație în următoarele zeci de ani; altminteri, spune dl. Juncker, fără acești imigranți, „vom fi pierduți”.

Domnul Juncker are în vedere problemele demografice ale Europei, natalitatea scăzută și îmbătrânirea populației.

Curios e însă că, deși invocă, asemenea altor lideri europeni, perspectiva dezastrului demografic viitor, domnul Juncker, la fel ca și colegii săi, se ferește ca dracul de tămâie să pomenească în discursul său cuvinte precum „pro-life”, „încurajarea natalității”, „politici pro-familie” (familie în sensul ăla, mai tradițional, capabil de reproducere).

Că la a recunoaște că dezastrul ăsta demografic este rezultatul politicilor și discursului elitelor din ultimele decade de a încuraja libertinajul și de a elogia hedonismul iresponsabil, nu am pretenția nici de la domnul Juncker și nici de la ceilalți colegi ai dumisale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button