Inițiativa „Fără penali”, folosită ca intoxicare împotriva referendumului pentru familie

de Cristina Popescu, Facebook
O intoxicare care circulă puternic de câteva zile prezintă fie o captură foto din Monitorul Oficial nr.255 din 22 martie 2018, fie un decupaj din acesta, referitor la o așa-zisă lege de revizuire adoptată în legătură cu accesul la funcții al persoanelor condamnate penal, și care pasămite va fi supusă aprobării prin referendumul din 6-7 octombrie.
În realitate, nu este vorba despre așa ceva. Monitorul Oficial cu pricina există, dar ceea ce este prezentat în captura distribuită pe rețele e doar forma legii de revizuire propusă spre adoptare de către Inițiativa Fără penali în funcții publice. Adică un proiect și forma ce urmează a fi votată după obținerea avizelor.
Mai jos atașez capturi foto cu paginile 9, 11 și 12 din Monitorul Oficial 255 din 22 martie 2018 în care găsim expunerea de motive a Inițiativei „Fără Penali” și forma propusă a legii de revizuire, adică cea care ne este prezentată acum fraudulos ca fiind obiectul referendumului din week-end. Aceasta nu a fost încă nici avizată de CCR, nici votată în Parlament, deci nu face obiectul referendumului din această săptămână.
Le puteți găsi și direct, intrând în secțiunea eMonitor a site-ului Monitorul Oficial și căutând cu cursorul pe calendar data de 22 martie 2018 și apoi numărul 255 al Monitorului; paginile 9-12.
Căutați aici: http://www.monitoruloficial.ro/article–e-Monitor–339.html
Atașez, de asemenea, un link către Monitorul Oficial 883 din 25 noiembrie 2015 în care se poate vedea că inclusiv proiectul de lege de revizuire al Coaliției pentru Familie a fost publicat în mod asemănător la acea dată, fără să însemne că a fost adoptat. Abia după adoptarea lui, după trei ani, s-a ajuns la referendum.
https://legeaz.net/monitorul-oficial-883-2015/proiect-lege-modificare-art-48-constitutie
În fine, dacă imaginea capturată de pe pagina 12 a Monitorului din martie cu Inițiativa Fără Penali se suprapune peste una dintre cele folosite de intoxicatori, mai atașez și o formă „lucrată” pe care o transmit prin rețele în scopul păcălirii celor tentați să creadă toate prostiile (Legea 133/2018 acolo menționată se referă la cu totul altceva – verificați pe google – și a fost adoptată în altă lună)
Dincolo de cele de mai sus, să fie clar: pe 6-7 octombrie votăm dacă suntem sau nu de acord cu singura Lege de revizuire constituțională adoptată în Parlament din 2003 încoace, respectiv cu Legea din 18 septembrie 2018 referitoare la explicitarea în Cobstituție a căsătoriei ca fiind încheiată între un bărbat și o femeie.