opinii

De ce este utilă revizuirea Constituției prin referendum

de Cristina Popescu, Facebook

Când a fost propusă spre vot legalizarea căsătoriei gay în Parlamentul Franței, au ieşit în stradă un milion de francezi cerând referendum; li s-a refuzat referendumul cerut, iar căsătoria gay a fost impusă prin votarea legii fără ca populaţia să fi fost întrebată dacă este sau nu de acord.

Iată, deci, un motiv pentru care este utilă clarificarea definiţiei dată căsătoriei în Constituţie: pentru ca, dacă vreodată se va dori legalizarea căsătoriei gay într-o Românie democratică, politicienii să fie nevoiţi pentru asta să schimbe Constituţia şi, prin urmare, să fie nevoiți să întrebe înainte populaţia dacă este acord sau nu.

Revizuirea Constituției (aprobată prin referendum) nu este inutilă.

Citește mai multe articole de Cristina Popescu

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button