Marxism cultural

Cenzura supremă a YouTube, mai presus de logică și de medicină. Interzice afirmația unui renumit pediatru

de Katrina Trinko, Life Site News

„Dacă vrei să-ți tai un picior sau un braț, ești bolnav psihic, dar dacă vrei să tai sânii sănătoși sau un penis, ești transgender” – acestea sunt cuvintele unui medic pediatru cenzurate de YouTube care sfidează prin politica sa logica, autoritatea medicală și dreptul la exprimare.

Afirmația a fost făcută în 2017 de Michelle Cretella, un medic pediatru cu experiență de mulți ani și directorul executiv al Academiei Americane de Pediatri, într-un videoclip aparținând Daily Signal.

Daily Signal a aflat recent că videoclipul a fost eliminat de pe YouTube. La accesare, YouTube a afișat acest mesaj: „Acest videoclip a fost eliminat pentru încălcarea politicii YouTube privind discursul de ură”.

În ultimele luni, The Daily Signal a colaborat cu YouTube pentru a încerca să ajungă la un acord. În cele din urmă, li s-a spus că singurul mod prin care ar putea reveni videoclipul pe YouTube era eliminarea propoziției menționate anterior.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Acest lucru ar trebui să îngrozească orice utilizator YouTube și pe oricine apreciază importanța unei piețe publice cu o varietate de perspective. Cuvintele Dr. Cretella sunt fără îndoială controversate. Nu este străină de critici și nici The Daily Signal nu este. Salutăm dezbaterea. Dar nu vrem să fim cenzurați”, au transmis reprezentanții publicației americane.

Suntem de acord cu spiritul politicii YouTube despre discursul de ură. Eliminăm conținutul care promovează violența sau ura împotriva persoanelor sau grupurilor bazate pe oricare diferite atribute, inclusiv identitate și expresie de gen. Credem că persoanele transgender și orice persoană care se luptă cu probleme de identitate de gen ar trebui să fie tratată cu dragoste și respect.

Dar, de asemenea, credem că referitor la tratamentele medicale care presupun astfel de intervenții grave, de la infertilitate la alterarea permanentă a părților corpului, merită să avem o discuție solidă, bazată pe fapte.

Michelle Cretella este medic. Ea susține în această propoziție un punct de vedere care poate să nu fie popular, dar rămâne adevărat: Nu există nicio presiune la nivelul întregii societăți privind dreptul persoanelor cu probleme de identitate de gen să-și amputeze părți ale corpului.

Alte platforme de socializare au permis clipul. Deși a fost eliminat temporar în iulie 2018 de pe pagina de Facebook a The Daily Signal, videoclipul are aici peste 70 de milioane de vizualizări.

Publicația invită persoanele care nu sunt de acord cu cenzura YouTube să trimită un mesaj pe conturile de Tweeter @YouTube sau @google, pe pagina de Facebook a lui Google (https://www.facebook.com/Google/) sau pe pagina de Facebook a YouTube https://www.facebook.com/youtube/):

Trebuie să transmitem YouTube că nu este vorba despre modul în care crede că ar trebui tratați copiii cu probleme de identitate de gen, ci dacă crede că ar trebui să existe o conversație deschisă pe acest subiect, astfel încât părinții să poată lua decizii în cunoștință de cauză despre ceea ce este mai bine pentru copilul lor.

Cenzurarea unui medic nu pune YouTube pe partea corectă a istoriei. Doar arată că este o mare companie care pune preferințele activismului de stânga deasupra libertății de exprimare.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button