familieMarxism cultural

Curtea de Justiție a Uniunii Europene: Statele membre UE sunt libere să legifereze sau nu căsătoria sau alte forme de recunoaștere legală pentru cuplurile de același sex

Foto: Curia.europa.eu
Foto: Curia.europa.eu

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a restatuat (paragraful 59) în data de 24 noiembrie 2016 faptul că statele membre UE au competenta in chestiuni matrimoniale si ca pot reglementa casatoria doar pentru cuplurile de sex opus:

“The Member States are thus free to provide or not provide for marriage for persons of the same sex, or an alternative form of legal recognition of their relationship, and, if they do so provide, to lay down the date from which such a marriage or alternative form is to have effect.”

Statele membre sunt astfel libere să legifereze sau nu căsătoria între persoane de același sex sau o formă alternatică de recunoaștere legală a unei astfel de relații, iar dacă fac aceasta, trebuie să menționeze clar data de la care noua reglementare intră în vigoare.

(C-443/15 http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?docid=185565&mode=req&pageIndex=1&dir=&occ=first&part=1&text=&doclang=EN&cid=646904)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Scrie negru pe alb. Asa ca nu este nicio conditie a UE. Avem dreptul sa alegem. Cred ca un referendumul pentru modificarea Constitutiei ar clarifica cel mai bine acest lucru. Pana acum politicienii nu ne-au consulatat decat o singura data, in problema nr. de parlamentari, si nici macar atunci nu au luat parerea noastra in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button