Marxism cultural

Paul Bașotă: Tagesspiegel relatează despre violența și discriminarea din școlile berlineze

de Paul Bașotă, Facebook

Elev de clasa a 4-a, german, înjurat și bătut, numit “porc de german” și “porc de creștin” de către colegii musulmani, ridicat de multe ori cu ambulanța de la școală. De un an, părinții au făcut deja 6 denunțuri, poliția nu face nimic pentru că făptașii au sub 14 ani. Sfatul poliției: mutați-vă în alt cartier.

Elev din căsătorie mixtă germano-arabă: numit “homo” pentru că are plete, bătut în școală și în afara școlii de către colegii arabi, luat o dată cu ambulanța din școală. Înjurat, jefuit. A trebuit o dată, iarna, să se întoarcă desculț de la școală. Profesorii nu vor să ajute, spun că nu e decât caz izolat.

Elevă germană, înjurată și ridiculizată, nevoită în pauze să plece din clasă. Mutată la altă școală, a devenit în câteva săptămâni unul din cei mai buni elevi din clasă.

Sursa: https://www.tagesspiegel.de/berlin/mobbing-in-berliner-schulen-vom-krankenwagen-aus-der-schule-abgeholt/21177512.html

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button