criza de sarcinăMarşul pentru Viaţă

Eliza-Maria Cloțea, „Copiii merg la Parlament”: „Fiți un incubator legislativ pentru binele celor mai vulnerabili dintre români”

Cuvânt prezentat de Eliza-Maria Cloțea, președinta Asociației Studenți pentru viață, la a doua ediție a evenimentului „Copiii merg la Parlament”, în data de 19 martie 2019.

Evenimentul „Copiii merg la Parlament 2019” face parte din activitățile desfășurate în Luna pentru viață 2019 „Unic din prima secundă”.

„Stimate Domnul Președinte al Grupului Ecumenic al Parlamentului României, stimați invitați, stimați membrii ai Grupului,

În primul rând, mulțumesc mult domnului președinte al Grupului Ecumenic al Parlamentului României, domnul deputat Dumitru Mihalescu, pentru invitație de a se desfășura în cadrul Grupului Ecumenic a doua ediție a evenimentului „Copiii merg la Parlament”. Este o activitate din Luna pentru viață, inspirată din practica din Statele Unite. Acolo evenimentul se numește Babies Go to Congress și în acest an a avut a X-a ediție. Trebuie să spun că tot astăzi are loc prima ediție a evenimentului Babies Go to the European Parliament, gazda fiind un europarlamentar român.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Având în vedere faptul că ne-am inspirat din SUA, ne bucurăm că sunt de față oaspeții de acolo – cred că se vor bucura văzând cum o sămânță pusă cu 10 ani în urmă în SUA a răsărit și în România acum doi ani și a răsărit la Bruxelles în acest an.

Dar este și ceva unde am depășit SUA: în România și Republica Moldova se fac activități pro-viață în toată luna martie, numită „Luna pentru viață”, iar în acest an Marșul și activități se organizează în peste 600 de orașe și sate din România și Republica Moldova!

Înainte de a avea onoarea să vă prezint pe mamele, copii și apărătorii lor cu care sunt împreună astăzi în mijlocul dumneavoastră, doresc să vă adresez câteva cuvinte despre care rostul nostru astăzi aici.

Tema Marșului pentru viață și a Lunii pentru viață din acest an este „Unic din prima secundă”. Ea se referă în primul rând la fiecare om, unic din momentul concepției. Dar ea se referă și la mama fiecărui om, căci ea poartă în pântece pe acest om unic. Și de multe ori frământările nu o ocolesc.

Ieri am stat patru ore de vorbă cu Maria  – am schimbat câteva litere în nume, dar ce urmează să vă spun nu este deloc schimbat.

Nu știu dacă Maria va naște copilul sau va face avort. Dar știu câtă nevoie de dragoste și de sprijin are ea, mama unică a unui copil unic, aflată acum în criză de sarcină. Două ființe unice și prețioase a căror viață depinde de cei din jur.

Stimate Domnule Președinte,

Ați spus că doriți ca acest grup pluripartinic să fie incubatorul legislativ al Parlamentului României. Un incubator de legi bune.

Legile bune sunt pentru binele oamenilor; al tuturor oamenilor și mai ales al celor care nu se pot apăra singuri.

Gândindu-mă la incubatoarele care protejează viața copiilor, cred că printre măsurile necesare pe care sunteți chemați să le gândiți, împreună cu colegii dumneavoastră, sunt cele de sprijinire a femeilor în criză de sarcină și a copiilor nenăscuți.

Fiți un incubator legislativ pentru binele celor mai vulnerabili dintre români și pentru viitorul României!

Dumneavoastră, oamenilor politici, aveți posibilitatea – și aveți datoria! – să sprijiniți femeile în criză de sarcină. Vă rugăm să nu le ignorați, invocând legalitatea avortului, căci nicio lege nu anulează existența acestor femei, nicio lege nu poate ascunde dramele prin care trec și nicio lege nu vă împiedică să sprijiniți femeile în criză de sarcină.

În SUA sunt mai mult de 2.800 de centre de sprijin în criza de sarcină și toate aceste centre oferă gratuit serviciile – în România avem mai puțin de 10. Trebuie să menționez că unele dintre ele sunt înființate în urma unui training susținut în 2017 de Peggy Hartshorn, președinta Boardului organizației de centre de criză de sarcină Heartbeat International, training realizat cu ajutorul Patriarhiei Române.

Vă rugăm sprijiniți înființarea de centre specializate pentru a ajuta femeile în criză de sarcină! De asemenea, am solicitat în anii din urmă, solicităm și acum: ajutați viitoarele mame, acordându-le o indemnizație de sarcină. Este un minim semn de recunoștință pentru responsabilitatea pe care ele și-o asumă. Pentru darul pe care îl fac vieții.

Fie ca zbuciumul Mariei și al mamelor de față să vă dea râvna de a sprijini

Vă mulțumesc pentru atenție.”

Citește și FOTO. București și Bruxelles: „Copiii merg la Parlament”

Evenimentul „Copiii merg la Parlament”, care face parte din Luna pentru viață, a fost inițiat de Asociația Studenți pentru viață din București și este în 2019 la a doua ediție. La întâlnire, care a avut loc la Grupul ecumenic de rugăciune din Parlamentul României, au participat, împreună cu copiii lor salvați de la avort, Diana G., din Cluj, și Georgiana M., din București, două mame care au depășit criza de sarcină și le-au povestit pe scurt parlamentarilor despre această experiență. Li s-a alăturat și Mihaela Butuza, reprezentanta Fundației Clinica Pro Vita din Cluj, care deține cel mai vechi centru de sprijin din țară pentru femeile în criză de sarcină. Centrul a ajutat la salvarea a 800 de copii în cele două decenii de când a fost înființat. La întrunire a participat și pastorul american Rafael Cruz, tatăl senatorului american pro-viață Ted Cruz. El a încurajat înființarea cât mai multor centre de sprijin în criza de sarcină în România și a vorbit despre țara noastră ca despre un far călăuzitor al vieții și valorilor creștine în Europa.

FOTO. București și Bruxelles: „Copiii merg la Parlament”

VIDEO integral. AlexandraNadane.ro: În Parlamentul European s-a desfășurat prima ediție a evenimentului „Babies Go to the European Parliament”

Cătălin Ivan, „Babies Go to the European Parliament”: „În 1877, numărul nașterilor din Moldova și Țara Românească era mai mare decât este astăzi în România Mare”

Alexandra Nadane, „Babies Go to the European Parliament”: „Ce putem face pentru femeile în criză de sarcină, dincolo de dezbaterea pro-viață vs. pro-choice”

Pr. Cosmin Brânză, „Babies Go to the European Parliament”: „Biserica, Statul, Uniunea Europeană sunt chemați să fie samarineanul milostiv” pentru femeia în criză de sarcină

Ioana Picoș, „Babies Go to the European Parliament”: Poate fi criza de sarcină o situație definitorie pentru ceea ce se numește „o societate civilizată”?

Adelina Fronea, „Babies Go to the European Parliament”: „Am 19 ani și mă uit îngrozită la un test de sarcină care arată pozitiv” / Mărturii despre criza de sarcină #77

Răzvan Popovici, „Babies Go to the European Parliament”: „Să clădim un viitor al comunității europene care să aibă printre valorile sale însăși viața”

Iustina Oprescu, „Babies Go to the European Parliament”: Serviciile sociale din România nu includ categoria centrelor pentru criza de sarcină

Tabita-Lois Botoi, „Babies Go to the European Parliament”: „Femeile în criză de sarcină nu au acces la informare și consiliere pre și post avort”

Eliza-Maria Cloțea, „Copiii merg la Parlament”: „Fiți un incubator legislativ pentru binele celor mai vulnerabili dintre români”



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button