familie

Av. Ana-Corina Săcrieru: PUTEREA UNUI JURĂMÂNT. Apel către senatori

Marți, 11 septembrie 2018, are loc votul din plenul Senatului pentru aprobarea inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției în scopul clarificării termenului de „soți” din definiția căsătoriei ca „bărbat și femeie”.

În acest context, av. Ana-Corina Săcrieru, de la Platforma de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ, le-a adresat un apel senatorilor. Îl redăm integral, preluat de pe pagina oficială de Facebook a avocatei.


Domnilor Senatori,

Cei 3 milioane de români care au solicitat organizarea unui referendum pentru definirea în Constituție a bărbatului și a femeii ca temeiuri de fapt de netăgăduit ale căsătoriei sunt aceia care v-au votat în calitate de membri în Parlamentul României.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acești 3 milioane de români așteaptă de aproape 3 ani organizarea referendumului la care au dreptul, parcurgând în mod legal toate etapele procedurale și constituționale.

Acești 3 milioane de români constituie dovada faptului că în România credința în lege este mai mare decât în orice altceva.

Potrivit art. 2 din Constituția României, pe care ați jurat atunci când cei 3 milioane de români v-au ales, suveranitatea națională aparține poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.

Jurând pe Constituția României ați jurat și respectarea suveranității naționale, recunoscând că ea aparține poporului român.

 

Domnilor senatori,

puterea jurământului dvs. este ceea ce vă leagă nu doar de popor și de țară, ci și de Dumnezeu, astfel cum este menționat în formula sacramentală după care ați jurat.

Ziua de marți, 11 septembrie 2018, reprezintă pentru milioane de români un hotar peste care nădăjduim că nu veți trece: hotarul respectării suveranității naționale, hotarul recunoașterii democrației ca un cuvânt dătător de liniște și securitate socială și nu ca un cuvânt gol, hotarul unui stat de drept întemeiat prin jertfa bunicilor și a străbunicilor dvs., precum și prin renunțările și sacrificiile generației noastre, ale ultimului sfert de veac.

Veți trece oare acest hotar, desconsiderând ceea ce atât de mult prețuiește acest popor, respectiv dreptatea și adevărul convingerilor sale milenare despre viață?

Copiii noștri și ai dvs. vor trăi deplin răspunsul la aceasta întrebare.

Reacții pe net. După trei ani, senatorii liberali și-au dat seama că trebuie reluată întreaga procedură de aprobare a referendumului

PNL NU SUSȚINE OFICIAL REFERENDUMUL pentru căsătorie, dar liberalii pot vota după conștiință

Un lider USR ne explică: orientarea heterosexuală = orientare spre Rusia

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button