familie

Reacții pe net. După trei ani, senatorii liberali și-au dat seama că trebuie reluată întreaga procedură de aprobare a referendumului

Senatorul Alina Gorghiu, care era preşedintele PNL la momentul semnării protocolului de susținere de către partidul ei a inițiativei cetățenești de modificare a Constituției pentru protejarea definiției căsătoriei, a scris pe 4 septembrie pe Facebook că PNL consideră că întreaga procedură de aprobare a referendumului a fost viciată și că întregul proces, care durează deja de trei ani, ar trebui reluat:

Astăzi, în Comisia Juridică a Senatului, s-a discutat proiectul de modificare a definiţiei familiei în Constituție. Dezbaterea a fost una legată de procedură, iar PSD deliberat încalcă iar Deciziile CCR.

Votul PNL a fost de abținere. Abținerea este argumentată: PSD nici nu dorește această revizuire, doar politizează un subiect sensibil pentru români și care generează o controversă în societate. Strategia PSD este evidentă, având în vedere că acest proiect de revizuire a Constituției nu respectă decizia 431/21 iunie 2018 în care se precizează clar: „nu există niciun motiv ca, prin intermediul regulamentului parlamentar, să se conceapă în privinţa procedurii de revizuire a Constituţiei o nouă filozofie a sesizării Camerelor după modelul art.75 şi următoarele din Constituţia revizuită sau împrumutând elemente din cadrul acestei proceduri. Din contră, procedura parlamentară de revizuire a Constituţiei este una distinctă, cu un regim juridic propriu, diferit de cel ce caracterizează bicameralismul diferenţiat aplicat în privinţa legilor organice şi ordinare”. Un argument suficient de puternic și de pertinent ca PNL să pledeze în plenul Senatului pentru respectarea procedurii, pentru a relua procedura legislativă conform deciziei CCR.

Zecile de comentarii negative postate de utilizatori arată că există o așteptare în legătură cu urgentarea aprobării acestei inițiative cetățenești. Oamenii au mai remarcat că PNL își semnează sinuciderea politică și că nu este demn de fondatorii lui. Redăm mai jos o amplă selecție de comentarii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cristina Popescu Dar în plen bănuiesc că fiecare senator va vota potrivit propriei conștiințe, nu? Că de la mine și familia mea nu mai pupă PNL voturi dacă se abține in corpore în plen pe legea de revizuire sau dacă votează împotrivă.

Catalin Sturza Până la urmă nu e vorba doar de abilitatea unora sau a altora de a profita politic și oportunist de o temă care în fapt NU E A LOR (un grassroots nu e al politicienilor, sorry) – la fel sau chiar mai gravă e inabilitatea politicienilor care se pun de-a curmezișul sau își astupă urechile față de… vocea și aspirațiile propriilor lor electori!

E inimaginabil, de pildă, ca partide ai căror electori resping în proporție de aproape 85% (PNL – partidul dvs.) sau 70% (USR) parteneriatele gay, adică obiectivul major de moment al lobby-ului LGBTQ din România, să refuze Referendumul pentru Căsătoria naturală. Și să nu țină cont deloc de faptul că două treimi dintre alegătorii din România arată că ar fi nemulțumiți dacă partidul favorit al respinge în Parlament Referendumul pentru Căsătoria naturală.

Dacă politicienii își închipuie că pot culege voturi prin astfel de atitudini disonante față de susținătorii lor, eu le urez noroc – și vă urez noroc. Pentru că acești politicieni vor avea mare nevoie.

Aureliu Surulescu Gravă eroare!

Bine, îngropați PNL de tot.

Sa va fie rusine pentru acel N din PNL. A devenit “ N” de la PARTIDUL “NEFERICIT” LIBERAL .

#referendum

Ion Cosmin Busuioc Ție nu o să îți răspundă: „sarumana” 🙂 🙂 🙂  . Ce a fost PNL și ce a ajuns. Fix în anul centenarului

Corina Sonia Doamna, nu exista nicio controversa in societate pe acest subiect. Faceti referendumul si o sa va convingeti.

Romanii stiu ce vor: o familie sanatoasa, normala (barbat-femeie), crestina, cinstita si linistita. Si partide cu oameni care se nasc din ele.

Voci Conservatoare Frumoasa atittudine pt un partid care isi spune ca este de dreapta . ce ne pasa noua de principiile de dreapta ca le confisca PSD noi ii dam inainte cu lupta anti-PSD . dar oare nu erati dvs presedintele PNL cand ati semnat protocolul cu Coaliţia pentru Familie ? Sa intelegem ca aceea a fost doar o miscare politicianista prin care sa pozati in partid de dreapta ? In loc sa va asumati cu adevarat politica de dreapta printre ale carei principii in caz ca ati uitat sunt si familia, natiunea si credinta crestina mai bine o tineti asa langa cu progresismul neo-marxist si va bateti pe nisa USR-ului . Sincer ne bucuram pt atitudinea dvs , altfel se vede mai bine ce se acunde in spatele detaliilor de procedura dupa care va ascundeti ca sa nu fie fatisa opozitia dvs fata de Referendum. Se vede ca va doriti sa aveti un scor si mai mic la alegerile de la anul de vreme ce mergeti impotriva vointei propriului electorat care dupa ultimul sondaj este favorabil referendumul pentru familie in proposrtie de peste 70% . Tot inainte tovarasi la lupta cea mare ! Spre noi zari de civilizatie si progres multilateral dezvoltat . Oricum ar fi sa stiti ca de la familiile adminilor paginii Voci Conservatoare si de la cei 5000 de followers , PNL nu va mai primi un vot la viitoarele alegeri

Elena Puiu Jenant! A bloca, de 3 ani, un act pur democrat ca referendumul, denota ca PNL nu este nici national, nici liberal! Va sinucideti politic, incet-incet! Va readuc aminte ca in Romania peste 85% dintre cetateni sunt crestini-ortodocsi. De acolo va vin voturile, stimabililor, nu din partea minoritatilor sexuale. E matematica de clasa a doua!

Alexandru Bojescu Abținere argumentată sau nu, de ce tot incercati sa blocați referendumul? Acuzați PSD că politizează subiectul, dar când PNL a încheiat un acord cu Coaliția pentru Familie, atunci ce a fost, doamna Alina Gorghiu? Poziția dumneavoastră personală, legată de tema căsătoriei, care este? #referendum

Alex Horea Pop Oare cum va vor percepe cei care vor veni dupa voi? Voi, toata gașca politică, nu faceti decat sa va mâncați între voi fara să vă pese de acest popor.

Nu sunt sustinator al niciunui partid, nu am votat si nu va voi vota nici pe voi nici pe psd nuci pe ciolanis, pe nici unu’. Voi nu ne reprezentati! Nu exista “raul mai mic” cu nu exista “hoțul mai cinstit”!

Sunt curios, ce strategie ati fi ales sa fi fost voi la ciolan(putete), probabil identica cu hotii de acum. Asta inseamna sa fii ipocrit duamnă!!!

Dumnezeu nu ramâne dator.

PRO FAMILIE, PRO CASATORIE INTRE BARBAT SI FEMEIE, PRO NORMALITATE

Tiganila Bogdan mult succes doamna Alina Gorghiu ,ați reușit să nenorociți acest partid pe care nu-l reprezentați in niciun fel , sunteți un ridicol de personaj politic .

Catalin Andrei Respectați voința poporului român exprimată clar prin cea mai mare inițiativă cetățenească din UE, legală, legitima si democratica!! Rusine! Ati îngropat PNL! Se răsucesc Bratienii in mormânt!!

Adrian Stere „Un argument destul de puternic pentru a relua procedura legislativă..”

Referundumul este NUMAI și NUMAI pentru viitorul poporului nostru. Este o protecție de la valul ideologic cu toate consecințele distrugătoare ce le aduce. Nu poți fi împotriva unui act atât de simplu, cu scop curat și limpede de protejare a neamului, și să speri că oamenii te vor susține.

Aurel Manta Pnl ,rușinea politicii românești!Prost e ăla care v-o mai vota vreodata.

Tiberiu Popescu Sa va fie rusine! Cum sa interpretam minciuna asta, cand sunteti contrazisa chiar de colegii dumneavoastra? Ce ma deranjeaza mai tare este faptul ca desconsiderati vointa propriului electorat. Rusine!

Alexandra Sima Rusine! Bratienii se rasucesc in mormant cu asemenea specimene ce fac parte acum din PNL! Asteptam raspunsul dumneavoastra vis-a-vis de ce credeti ca inseamna casatoria!

Codrin Goia Crezi ca prin atitudinea asta şi jocurile acestea birocratice penibile faceți rău PSD-ului? Cele 3 milioane de semnături nu au fost strânse de PSD! Dacă nu respectați voința românilor, aşa cum e democrat, măcar spuneți de ce. Vă e frică de criticile homosexualilor şi a neomarxiştilor? E mai importantă voința lor decât aceea a unui popor întreg?

Laurențiu Frunza „Blestemul României va fi ca peste 20-25 de ani să fie condus de acelaşi FSN şi pe stânga, şi pe dreapta eşicherului politic“ spunea seniorul Corneliu Coposu. Sunteți lupi marxisti cu blană de oițe conservatoare.Ati rezistat pe scena politică pentru compromisul cu „infuzia” de fsn-isti. Rușine. Fățărnicilor.

Pavel Vintilă Rusine PNL , Rusine doamnă , deveniti partid de stanga , scoateti „N”-ul de la denumire, romanii vor referendum , romanii sunt satui de toata propaganda asta a minoritatilor .

Cristian Costin Doamna Alina, doresc pe aceasta cale sa va multumesc dvs si partidului din care facti parte pentru modul sistematic in care prin actiunile dvs, va sinucideti politic si electoral. Din cate tin eu minte, parca sunteti casatorita si sunteti si mama. Aveti o datorie fata de familia dvs, a alegatorilor partidului dvs care v-au ales si fata de cei 3000000 de romani care au semnat sa faceti totul pentru ca acest referendum sa aiba loc. Va spun sincer ca imi pare foarte rau pentru ambitia si lasitatea provocata de cateva „schelete“ uitate prin vreun dosar sa va dicteze cum si ce ar trebui sa faceti. Cand a-ti depus juramantul la inceputul mandatului de parlamentar, a-ti jurat sa fiti in serviciul poporului, nu al unor grupari sau al unor cercuri de interese. Nu uitati ca istoria nu iarta si la un momendat toti dam socoteala asupra faptelor noastre, prin urmare va rog macar in al „X“-lea ceas, asumativa rapunderea si faceti posibil acest referemdum, sau poate noi vom incepe o alta campanie de diminuare a imunitatii parlamentare, de modificare a sesiunilor parlamantare de la 2 la 1, de sedere la locul de munca 8 ore la fel ca noi poporul care v-am ales pe voi toti parlamentarii sa ne reprezentati, si ultimul punct dar nu si cel de pe urma ca la sfarsitul mandtului sa fie un vot de evaluare, care daca acesta din urma va fi nesatisfacator sa aduca sanctiuni inclusive banesti din partea dumneavoastra (nu dumneavoastra ca si persoana, ci fiecare parlamentar in parte, pentru ca de la revolutie si pana in present, fiecare parlamentar care a fost ales a facut ce a droit si de asta suntem unde suntem)

Mihai Boghiu Parca erați partid NAȚIONAL, însă păreți mai degrabă un partid cu elemente de stânga care nu are o directie bine definita. Pe noi, cetățenii tarii, nu ne interesează cine respecta procedura și cine nu o respecta, adică niște detalii care nu ne privesc! Pe noi ne interesează ca acest referendum sa se desfasoare odată și sa ne respectați pe noi, cei care am semnat pentru. Deasemenea, nu ne privește ce batalii ați dat cu PSD, cât de victorioși ați ieșit sau alte asemenea chestii marunte.

Este un drept al nostru, al celor care am semnat pentru modificarea constituției! PRO FAMILIE! PRO #REFERENDUM!

Gabriel Ion Ar trebui sa va scoateti acronimul ” national ” din titulatura ca sa nu mai induceti in eroare pe nimeni. Realitatea este ca sunteti internationalisti lgbt. De aproape 3 ani tot blocati referendumul si voi si celelalte partide parlamentari. Respectati vointa poporului si sustineti organizarea referendumului. Altfel presimt ca veti avea soarta Pnt…

Dumitru Predeleanu Faceți o greșeală mare!! Asa se întâmplă când într-un partid cu o anumita ideologie, în cazul acesta liberalism conservator, ajunge cine nu trebuie la conducere și își da cu părerea după cum ii dictează altcineva sau mai rău, propria minte. Habar nu ai ce reprezinta PNL și cum ar trebuie sa se poziționeze fata de acest referendum. Inventați tot felul de prostii pentru a va scuza nesustinerea referendumului și a dovedi ca PSD e de vina și bla bla bla. Nu mai merge! Nu ne interesează prostiile astea!! Nu încercați sa ne aburiti caci nu suntem atât de naivi cum probabil ne considerați dvs și restul clasei politice!!

Câteva lămuriri pentru dumneata:

1- Referendumul nu este al Psd-ului, ci al nostru, al cetățenilor. Au semnat 3 mil de cetățeni!! Ei(PSD) într-adevăr pot profita, însă asta doar prin neimplicarea voastră în realizarea referendumului si mai grav, ca va abțineti.

2-Dupa cum observați cu ochii liberi, majoritatea populației, chiar în proporții de peste 80% după studii, susține căsătoria doar intre un bărbat și o femeie, asa cum e natural lăsat de Dumnezeu. Deci dvs nu doriți sa susțineți interesele poporului și mai ales, exercitarea drepturilor acestuia prin referendum??!!

3- Chiar dacă suntem în situația de fata (adică cu oamenii ca dvs în funcții de conducere a unor partide și a statului), poporul roman începe ușor ușor sa se deștepte. În curând nu o sa mai fie asa și lucrurile se vor așeza la normal. Deci nu încercați sa ne prostiți ca nu mai merge!!

4-Daca nu veți lua poziție în a susține referendumul, va veți pierde și puținul electorat pe care îl mai aveți și îl veți îndrepta spre PSD. Deja ați dus PNL în prapastie, nu îl ingroapati!

Spui că PSD nu dorește aceasta revizuire a constituției, însă lăsând la o parte toate chestiunile legate de proceduri, PNL o dorește? Dvs o doriți??

NEAMUNIT Rusine ! Atât putem spune.

Credem ca Brătienii sunt foarte mândrii de urmașii lor. NOT!

Octavian Alexandrescu Unii profita, altii falimenteaza – ma refer la PNL-ul plafonat la sub 20% tocmai din aceasta cauza, ca se opune normalitatii… Pacat…. trebuia voi sa fiti vioara intai!

Neamunit -Organizația Timisoara Urâtă trădare domnilor.

Victor Mihail Ionescu Tanti, nu ți-e rușine că îmi obstrucționezi dreptul pe care democrația și constituția mi-l garantează? Nu ți se pare că ești/sunteți cel puțin la fel de răi ca și PSD?

Dacă îmi mai ignori cererea mea și a altor 3 milioane de oameni ca și mine, promit că o să dai socoteală

Andrada Brica Dupa ce ca asteptam din 2015, nesimtitilor.

Catalin Andrei Rusine! #Referendum

Popa Bogdan Pnl nu mai pupa voturi de la noi.Stam acasa si tot nu va mai votam.

Teodor Ioan Dar chiar n aveti rusine deloc ???

Laurențiu D. Boțocan Locul dvs. e in tabara neo-marxista adica in USR.

Cavalerul Trac Ne faceți de râs in fata psd.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button