familie

PNL NU SUSȚINE OFICIAL REFERENDUMUL pentru căsătorie, dar liberalii pot vota după conștiință

de Andrei Iosif

Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal, a afirmat pe 26 iulie 2018, conform Agerpres, că fiecare membru al PNL trebuie să se plaseze față de referendumul pentru căsătorie conform propriei sale conștiințe.

El a motivat că partidul său nu-și asumă politic, instituțional, cerința a trei milioane de cetățeni pentru că nu ar dori să… politizeze subiectul!

Vom vedea la următoarele alegeri parlamentare ce va crede despre aceasta cel puțin două treimi din electoratul PNL, despre care un sondaj recent arată că ar fi nemulțumit dacă partidul favorit ar respinge în Parlament inițiativa cetățenească de organizare a referendumului.

Alt sondaj recent arată că peste 84% din votanții PNL se opun „căsătoriei” homosexuale, prin urmare sunt favorabili clarificării definiției căsătoriei conform inițiativei cetățenești care va fi supusă referendumului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button