valorile familiei

Și-a cerut în căsătorie fosta soție ca să o sprijine într-o boală terminală: i-ar dona un rinichi, ca să fie mai mult împreună

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un cuplu din Provincia Henan, China, care divorțase în 2019, s-a recăsătorit după ce fosta soție a aflat că suferă de o boală incurabilă.

De curând, povestea lor a devenit virală pe o rețea de socializare online din China, când el a decis să o ceară din nou în căsătorie pe Xie.

Povestea a fost publicată de Global Times pe o rețea de socializare online, însoțită de comentariul: „Nu abandonează și nu renunță: cea mai frumoasă dovadă de iubire”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Chen Jenfeng, acum în vârstă de 39 de ani, o cunoscuse pe Xie Hongxia când el avea 30 de ani și ea 26.  S-au căsătorit rapid, dar căsnicia nu a rezistat decât șapte ani, destrămându-se sub presiunea traumei produse de două avorturi spontane.

În prezent, femeia suferă de uremie, o boală care împiedică rinichii să mai filtreze toxinele din urină și care ar putea fi semnul unei boli renale în stadiu terminal.

Chen a luat legătura cu fosta soție, Xie, imediat ce a aflat că a fost diagnosticată. Inițial, Xie nu a răspuns afirmativ la propunerea lui de a se recăsători. Era îngrijorată să nu devină o povară pentru el.

„Eu însă am simțit că era responsabilitatea mea să am grijă de ea și vreau să merg pe această cale mână în mână cu ea”, a spus bărbatul.

Chen a lucrat în armată, apoi a deveni funcționar public. Câștigă aproximativ 400 de euro la compania de transport municipal unde lucrează, astfel că și-a mai luat o slujbă de noapte ca șofer.

Cu toate acestea, veniturile nu le ajung pentru a acoperi costurile lunare ale dializei pentru soție, care sunt de peste 800 de euro. De aceea, Chen se gândește să-și vândă casa.

Pentru cei doi s-a făcut o colectă de fonduri, dar nu au strâns mai mult de 2800 de euro din suma totală necesară pentru tratament. Aceasta depășește 139.000 de euro.

Dincolo de toate aceste dificultăți, sprijinul moral este care contează cel mai mult. Într-o filmare publicată de Dianshi News, Xie a mărturisit cu ochii în lacrimi că se simte în siguranță totală alături de Chen.

El spune că nu a avut nicio ezitare să se recăsătorească, dorind să-și îndeplinească responsabilitatea ca bărbat: „Femeile sunt mai delicate, nu puteam să o văd singură când este atât de neajutorată”, a spus bărbatul.

„Dacă nu vei mai vedea, voi fi ochii tăi. Nu plânge, sunt gata să-ți donez și un rinichi, chiar dacă aceasta mi-ar scurta viața – pentru că va însemna că vom putea fi mai mult timp împreună”, i-a spus Chen Jenfeng soției.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button