avort

VIDEO: Dezbaterea dintre Anca Cernea și Iustina Ionescu despre statutul avortului în Polonia

capture

La emisiunea Ora de știri, TVR 2, de marți, 4 octombrie 2016, invitatele moderatorului Mihai Rădulescu au fost medicul Anca Cernea, președinta Asociației Medicilor Catolici din București, și avocata Iustina Ionescu, președinta Centrului Euroregional pentru Inițiative Publice.

Primul neadevăr pe care a trebuit să îl amendeze doamna Anca Cernea a fost faptul că propunerea legislativă din Polonia vizează interzicerea avortului în cazul în care viața mamei este în pericol: inițiativa legislativă nu include o astfel de propunere. De altfel, nici o țară care protejează viața copiilor nenăscuți nu are o astfel de prevedere legală.

Citește și Societatea civilă poloneză cere protecție totală pentru viața copiilor nenăscuți

Citește și Polonia: 500.000 de persoane au semnat pentru restricționarea avortului. Feministele au protestat în negru, polonezii pro-viață au manifestat în alb

Doamna Iustina Ionescu a folosit tacticile obișnuite ale activiștilor pro-avort:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
 • evitarea raportării la argumentele pe care partenerul le aduce în discuție și repetarea retoricii pro-avort indiferent de ce spune partenerul. I-a scăpat cuvântul „săvârșit” legat de avort, pe care l-a înlocuit imediat cu „efectuat”.
 • evitarea termenului „avort” și înlocuirea lui cu „întrerupere de sarcină”, pentru a cosmetiza duritatea realității avortului
 • lipsa oricărei referințe la viața copilului nenăscut: „nu este vorba despre un copil aici, ci despre o sarcină nedorită”
 • lipsa oricărei dezbateri despre când începe viața umană
 • lipsa oricărei abordări istorice a avortului pe plan mondial, deoarece aceasta ar arăta că avortul a fost legalizat de comunism și nazism
 • lipsa oricărei abordări istorice a avortului în România, deoarece aceasta ar arăta că avortul a fost legalizat de regimul comunist, în siajul URSS, și că în perioada comunistă s-au făcut mai multe avorturi legale decât după 1990.
 • retorica emoțiilor: aducerea în discuție a femeilor care au dorit să facă avorturi ilegale și au suferit sau murit în perioada Ceaușescu pentru că nu au avut la dispoziție avortul legal
 • ignorarea milioanelor de copii care au fost avortați în perioada comunistă, 7.521.100 avorturi în perioada de liberalizare 1958–1966 (9 ani) și 7.298.402 avorturi în perioada de restricționare 1967–1989 (24 ani);
 • ignorarea traumelor psihice post-avort ale femeii, care merg de la depresie până la sinucidere
 • ignorarea consecințelor fizice ale avortului asupra femeii
 • folosirea numelor instituțiilor europene pe post de sperietoare și invocarea dispozițiilor unor instituții europene care sunt pro-avort, deși se știe foarte clar că avortul este exclusiv de competența statelor membre.

În scurtul timp avut la dispoziție, doamna Anca Cernea a reușit să aducă măcar puțină lumină despre ceea ce se întâmplă în Polonia. O inițiativă pentru liberalizarea avortului a fost respinsă de la discutarea în Seim.

Avortul în caz de viol

O altă inițiativă, susținută de organizația neguvernamentala Ordo Iuris, pentru care s-au strâns 450.000 semnături, a fost acceptata spre dezbatere în Seim. Ea vizează protejarea vieții copilului nenăscut conceput în urma unui viol sau incest, pe principiul că acesta este nevinovat, vinovăția fiind a tatălui, și protejarea vieții copilului nenăscut în cazul depistării unei posibile afecțiuni a copilului. Împotriva acestei inițiative s-au declanșat protestele feministelor îmbrăcate în negru.

Cel mult 1% din avorturile la cerere au loc în urma violului

Un argument extrem de important în dezbaterea avortului în caz de viol este faptul că procentul de femei care rămân însărcinate în urma unui viol fac și aleg să facă avort este mai mic decât procentul de femei care aleg să facă avort în urma unui act sexual consimțit. Explicația este simplă: o a doua traumă, a avortului, nu vindeca prima traumă, a violului, ci o adâncește.

De fapt, procentul femeilor care recurg la avort în urma unui viol a variat de-a lungul anilor între 0,3% și 1%, conform unui studiu-realizat-de-institutul-guttmacher-pro-avort-in-2004, intitulat „Reasons U.S. Women Have Abortions: Quantitative and Qualitative Perspectives” și publicat în revista de specialitate Perspectives on Sexual and Reproductive Health, Volume 37, Number 3, September 2005, pp. 110-118.

Exista deja site-uri care aduna mărturiile femeilor care se bucură că au ales sa nască copiii concepuți în astfel de împrejurări tragice, precum savethe1.blogspot.com, și copii care, ajunși la maturitate și aflând despre episodul dramatic în care au fost concepuți, au devenit actvisti pro-viață, precum Rebecca Kiessling.

Citește despre simbolistica totalitară a negrului folosită de către activiștii pro-avort și pro-„căsătorii” homosexuale

Citește și Studii prea mult timp neglijate: Legătura dintre avort, naștere prematură și riscul de handicap grav la copiii concepuți ulterior

Citește și TEXT INTEGRAL. Mărturia unui medic care a făcut 1.200 de avorturi: „Niciodată avortul nu va salva viața mamei. Dimpotrivă”

Citește și Istoria legalizării avortului în Europa – Revista Pentru viață nr. 1

Citește și Viață nedemnă de viață: programul de eutanasie introdus de naziști

Citește și Să nu uitați niciodată că omorârea persoanelor cu dizabilități era și politica naziștilor

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button