avort

Societatea civilă poloneză cere protecție totală pentru viața copiilor nenăscuți

25257813882_c0f9c3d95f_z

De Ziua Familiei, pe 15 mai 2016, în 140 de orașe din Polonia au avut loc marșuri care cereau eliminarea din legislația țării a prevederilor care permit avortul în cazul în care este periclitată viața mamei, în caz de viol și în caz de patologii ireversibile ale embrionului. Acestea sunt singurele excepții în care legea poloneză, cea mai restrictivă din Europa, permite avortul.

Askanews.it relatează cuvintele unuia dintre organizatori, Pawel Kwasniak, din Varșovia:

Astăzi le solicităm autorităților statului să asigure o protecție juridică deplină a copiilor nenăscuți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu câteva luni înainte, în Polonia a circulat o scrisoare deschisă în care personalități ale vieții publice, în special jurnaliști, cereau eliminarea acestor prevederi legislative. În scrisoarea lor, ei menționează un lucru pe care puțină lume îl cunoaște, și anume că liberalizarea completă a practicii avortului a fost prima măsură legislativă introdusă în Polonia de ocupanții naziști. Redăm traducerea scrisorii:

În lagărele naziste din timpul celui de al Doilea Război Mondial, o moașă pe nume Stanisława Leszczyńska apăra femeile gravide și copiii lor. Îi apăra de frig, de mizerie, de paraziți. Le oferea ajutorul, căldura și bunătatea ei. Nu a făcut niciun compromis în apărarea vieții și nu a luat parte niciodată la uciderea de copii nenăscuți. Cu riscul propriei vieți, l-a înfruntat chiar pe medicul criminal care făcea și avorturi Josef Mengele.

Azi multe spitale poloneze au devenit locuri ale morții pentru copiii nenăscuți. Aici aceștia nu primesc niciun ajutor real, niciun puc de căldură sau bunătate. Medicii și personalul medical iau parte la uciderea copiilor nenăscuți. Unii se tem de probleme sau că își vor pierde locul de muncă. Iar această situație se datorează legislației curente a Poloniei.

Stimați parlamentari, puteți schimba aceasta. Voi îi puteți reda legii calibrul moral. Este adevărat că Uniunea Europeană va face presiuni asupra voastră. La fel vor face și lobiștii pro-avort, precum și clinicile de fertilizare in-vitro. Dar, spre deosebire de Stanisława Leszczyńska, măcar nu veți fi cu arma la tâmplă.

A venit timpul să scoatem în afara legii uciderea copiilor nenăscuți în Polonia.

Puțină istorie

Dupa cucerirea națiunilor slave, germanii au elaborat așa numitul “Plan Est” un plan de exterminare a popoarelor cucerite, în care au recomandat națiunilor ocupate să folosească metode contraceptive și să legalizeze avortul. Planurile naziștilor sunt exemplificate cel mai bine printr-o declarație dată de Martin Bormann, secretarul particular al lui Hitler și șeful cancelariei NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – partidul nazist):

Datoria slavilor este de a munci pentru noi. Când nu mai avem nevoie de ei, nu au decât să moară. (…) Fertilitatea slavilor este nedorită.

Când fetele și femeile din Estul ocupat fac avort, nu putem decât să le favorizăm asta, în nici un caz să ne opunem. Führerul crede că ar trebui autorizată dezvoltarea unui comerț prosper cu contraceptive. Nu ne interesează să vedem populația non-germană înmulțindu-se.

Sursa: McGovern, James (1968). Martin Bormann. New York: William Morrow & Company;
NCA II. Office of the United States Chief of Counsel for Prosecution of Axis Criminality.
Nazi Conspiracy and Agression, Volume II. 1946; Harvest of Hate, 1954, pp. 273-4.

Polonia este printre primele 10 țări cu cea mai mică rată a mortalității materne din întreaga lume, conform CIA World Factbook.

În ciuda afirmațiilor activiștilor pro-avort, există o corelație între moartea maternă și practica avortului. Noi studii arată că țările cu legislații restrictive în privința avortului înregistrează o sănătate maternă mai bună. Studii numeroase publicate în prestigioase reviste de specialitate arată că avortul crește riscul ulterior de nașteri premature și, dacă se repetă, poate dubla probabilitatea nașterii de copii cu handicapuri grave.

Citește și Studii prea mult timp neglijate: Legătura dintre avort, naștere prematură și riscul de handicap grav la copiii concepuți ulterior

Citește și TEXT INTEGRAL. Mărturia unui medic care a făcut 1.200 de avorturi: „Niciodată avortul nu va salva viața mamei. Dimpotrivă”

Citește și Istoria legalizării avortului în Europa – Revista Pentru viață nr. 1

Citește și Viață nedemnă de viață: programul de eutanasie introdus de naziști

Citește și Să nu uitați niciodată că omorârea persoanelor cu dizabilități era și politica naziștilor

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button