avort

Aurel Temișan, recunoscător mamei sale că a ascultat sfatul medicului și l-a născut

de Redacția Stiripentruviata.ro

Aurel Temișan a vorbit la interviurile CaTine La Masculin ale Antenei 1 despre recunoștința de a fi un supraviețuitor al avortului. Iată fragmentul din convorbirea avută cu reporterul:


Există vreo amintire din copilăria ta care te emoționează cel mai tare?

Da, există. Există, nu vreau să plusez pe ea… există, în momentul în care eu aveam cinci ani și mi-am pierdut fratele. E un moment pe care nu pot să-l șterg și nu vreau să-l șterg. E un moment care doare în egală măsură cu bucuria de a nu uita că am avut vreodată un frate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru ce i-ai mulțumi astăzi mamei tale?

Pentru că nu a ajuns la doctor atunci când era programată și m-a făcut. În drum spre doctor am înțeles că s-au întâmplat două lucruri: pe o trecere de pietoni era să o calce o mașină și, al doilea lucru, trecând pe lângă o casă, imediat după ce a trecut ea, a căzut zidul, tencuiala cu tot  cu câteva cărămizi. În spatele ei – (dacă) îi cădea în cap, era pa…

Deci acelea au fost două semne și la doctor i s-a spus: „Oprește-te! Fă-l!”

Acel „Fă-l!” eram eu.

Sunt foarte multe lucruri și momente pentru care trebuie să-i mulțumesc mamei mele.

Aurelian Temișan a susținut și Marșul pentru viață de la București, în cadrul căruia a susținut un recital în 2018. Tot atunci, artistul i-a mulțumit și medicului care a încurajat-o pe mama lui să-l nască în 1972, în plin comunism.

Aurelian Temișan, supraviețuitor al avortului: Puternică mărturie pe scena Marșului pentru Viață 2018 de la București


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button