familie

VIDEO-clipuri marca USR: „Liberalii” anti-referendum se luptă cu „popularii” pro-referendum. Care din ei vor da linia partidului?

de Alina Georgescu

În prezent, în USR există două tabere care se luptă pentru clarificarea poziționării acestei formațiuni cu privire la referendumul pentru căsătorie. Cele două tabere au început campania internă în pregătirea votului intern pentru această poziționare.

Tabăra din USR așa-zis „populară”, sau „tradițională”, susține familia naturală ca celulă de bază a societății și înțelege să își exprime această poziție prin susținerea referendumului inițiat de Coaliția pentru Familie (referendumul propune clarificarea definiției căsătoriei în Constituție pentru a o aduce fără urmă de echivoc în conformitate cu principiul familiei naturale și cu prevedereile legislative din Codul Civil al României).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Clipul video al „popularilor”:

  • nu folosește sigla USR, deoarece respectă faptul că USR nu a trecut încă prin procesul intern de vot pentru adoptarea unei poziționări în această chestiune
  • se concentrează pe aspecte demografice și nevoia României de a susține femeia și copilul, indiferent dacă aceștia se află în familii cu doi părinți sau monoparentale

Tabăra din USR așa-zis „liberală” susține că nu e nevoie ca în Constituție să fie schimbată definiția vagă a căsătoriei (de„uniune între soți”) cu definiția de „uniune între un bărbat și o femeie”. Motivul lor este că această clarificare, susținută de Coaliția pentru Familie, care a inițiat procedura de referendum, ar consolida conceptul de familie pe care ei o numesc „tradițională” și despre care cred că s-ar opune conceptului de „familie modernă”, în care ambii membri ai cuplului își asumă același tip de roluri. Ca și adepții ideologiei feministe și neomarxiste, ei numesc aceasta „egalitate” (deși, în realitate este un fel de eradicare a diversității cuplului și a diferențelor care definesc persoanele care îl alcătuiesc).

O scurtă observație ar fi că, deși unele mijloace de informare de la noi numesc aceasta „liberalism”, atitudinea este mai degrabă una anti-liberală, sau „iliberală” (termen favorit al unor neomarxiști progresiști), deoarece este însoțită de susținerea ideii că ar fi de prisos organizarea unui referendum care ar lăsa libertate de exprimare voinței populare în această chestiune (cei mai mulți deputați care au votat împotrivă sau s-au abținut la aprobarea inițiativei de referendum a Coaliției pentru Familie au provenit din USR).

Clipul video al „liberalilor”:

  • folosește sigla USR, încercând să creeze impresia că întreaga formațiune a adoptat această viziune
  • echivalează dreapta cu non-conservatorismul, europenismul și modernitatea
  • preia unele clișee ale extremei stângi, sugerând că susținerea familiei naturale ca celulă de bază a societății și inițaitiva pentru referendum a Coaliției pentru Familie ar veni mână în mână cu ignorarea drepturilor femeii și ale copilului

Sergiu Moroianu: „USR este obligat prin propriile promisiuni pre-electorale să susțină în Parlament organizarea oricărui referendum care îndeplinește cumulativ condițiile de a fi susținut de numărul de cetățeni prevazut de lege și de a fi validat de către Curtea Constituțională”

Nicușor Dan: „Nu cred că sunt mulți hotărâți ca USR să se ducă în zona de progresism care se ocupă de drepturile minorităților sexule. Dacă se duce aici, USR își îngustează baza electorală”

Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Comitetul Politic Național USR decide să susțină proiectul de lege a parteneriatului civil

Cu Nicușor Dan eliminat din partid, USR se îndreaptă vertiginos spre Marea Epurare a „fundamentaliștilor”

OPINIE de la un cititor: „A înțeles Nicușor Dan că USR nu mai este partidul pe care l-a înființat?”

Biroului Național USR a decis ca partidul să se poziționeze împotriva referendumului pentru modificarea Constituției

 


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button