Marxism cultural

Sergiu Moroianu: „USR este obligat prin propriile promisiuni pre-electorale să susțină în Parlament organizarea oricărui referendum care îndeplinește cumulativ condițiile de a fi susținut de numărul de cetățeni prevazut de lege și de a fi validat de către Curtea Constituțională”

În timp ce Nicușor Dan a demisionat de la conducerea USR, iar partidul încearcă să-și clarifice cum să se pronunțe (sau nu) în legătură cu referendumul pentru familie, Sergiu Moroianu, fost membru USR și soțul lui Clotilde Armand, a explicat de curând pe pagina sa de Facebook de ce parlamentarii USR care au votat altelfe decât în favoarea referendumului și-au trădat misiunea și promisiunea față de alegători. Redăm integral mai jos postarea sa.

Vreau să clarific o neînțelegere care parazitează discuția despre referendumul intern în USR. In mod intenționat sau din deficientă cognitivă, actorii implicați confundă fondul chestiunii cu forma.

FONDUL problemei este dacă USR și membrii săi ar trebui să susțină, să se opună sau să nu se pronunțe în cadrul propusului referendum, încă ne-aprobat de Parlament, privind modificarea articolului 48 din Constituția României în sensul precizării cuvântului „soți” asa cum este el explicat în articolele 258 și 259 din Codul Civil și în conformitate cu intenția evidenta a legiuitorului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

FORMA problemei este dacă parlamentarii USR trebuie sa voteze pentru, împotrivă sau să nu se poziționeze (sa voteze fiecare după cum dorește) în privința votului din Parlamentul Romanei privind aprobarea sau respingerea inițiativei populare de modificare a Constituției depusă la Parlament și validată de Curtea Constituțională a României în anul 2016 și aprobată de Camera Deputaților în 2017.

Pe FOND: partidul USR conține oameni cu convingeri diverse în privința căsătoriei deoarece partidul nu s-a format și nu s-a prezentat în alegeri cu o poziție pe aceasta temă. Doctrina partidului este total disjunctă de această temă. O poziționare a USR pe tema căsătoriei ar fi ilegitimă, inoportună și ar trăda buna credință a oamenilor care s-au înscris în partid sau l-au votat fiind asigurați că nu va exista o astfel de poziționare.

Pe FORMA: partidul USR s-a poziționat explicit, încă de la formare, pentru: bună administrare, democrație participativa, legi electorale care să asigure reprezentativitate, diminuarea numărului de Parlamentari și diminuarea rolului partidelor politice în alte domenii decât cel politic. Făcând abstracție de conținutul inițiativei legislative de modificare a Constituției, este evident că USR a promis implicit cetățenilor că le va apăra dreptul constituțional la referendum (orice referendum, nu numai cel la ordinea zilei), conform articolului 2 din Constituție.

Concluzii:

1) USR nu trebuie să se poziționeze în privința votului membrilor sai la (ipoteticul) referendum încă neaprobat de Senat.

2) USR este obligat prin propriile promisiuni pre-electorale să susțină în Parlament organizarea oricărui referendum care îndeplinește cumulativ condițiile de a fi susținut de numărul de cetățeni prevazut de lege și de a fi validat de către Curtea Constituțională. Votul celor 15 deputați USR care s-au abținut sau au votat împotriva organizării referendumului a fost o încălcare a misiunii cu care au fost investiți de partid și a promisiunii către alegători de a apăra democrația reprezentativă. Acest gen de vot anti-democratic și care urmărește îngrădirea drepturilor cetățenești nu trebuie sa se repete la votul din Senat.

 


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button