familie

SEMNEAZĂ Declarația Mondială a Mamelor!

Organizațiile care susțin dreptul femeii de a se dedica familiei și sprijinirea acestei vocații de către societate sunt invitate să semneze online următoarea declarație:

DECLARAȚIA MONDIALĂ A MAMELOR 

„Femeile aduc o contribuție majoră la bunăstarea familiei și la dezvoltarea societății, contribuție care încă nu este recunoscută sau apreciată la adevărata sa importanță. Semnificația socială a maternității și rolul părinților în familie și în creșterea copiilor trebuie să fie confirmat.” (Paragraful 29 al Platformei de acțiune ONU de la Beijing – 1995)

  1. Mamele sunt inima și forța hrănitoare a familiei și societății. Mamele aduc empatia, blândețea și rezistența pe care o societate prosperă le cere. Dând viață și crescându-și copiii, mamele, împreună cu tații, devin tăria și forța pe care umanitatea se sprijină. Mamele și tații joacă fiecare un rol vital în toate societățile.
  2. Societatea are nevoie de familii stabile pentru a avea copii fericiți.Copiii care sunt crescuți de mame dedicate, într-un mediu familial stabil, aduc beneficii întregii societăți.
  3. Maternitatea este una din cele mai importante, emoționante și pline de recompensă ocupații în care o femeie se poate angaja, și cu toate acestea maternitatea este larg subestimată și chiar disprețuită în lumea de azi. Societatea discriminează adesea maternitatea prin ignorarea și respingerea valorii sale intrinseci și a influenței de neînlocuit în crearea și menținerea unei societăți prospere.
  4. Femeile sunt adesea discriminate pe piața muncii pentru că aleg maternitatea.Mamele merită oportunități, considerație și respect egale la angajare.
  5. Maternitatea aduce mari beneficii femeilor.  Împreună cu șansa de a experimenta multiple abilități de viață, ea face posibil sentimentul esențial de plenitudine de care femeile au nevoie. Identitatea femeii are de câștigat atunci când ea devine mamă.

 

„Mama și copilul au dreptul la ajutor și ocrotire deosebite” (Articolul 25.2 al Declarației Universale a Drepturilor Omului). De aceea:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  1. Mamele și copiii lor au nevoie să fie respectați și cinstițica membri importanți ai societății.
  2. Maternitatea și dedicarea în folosul familiei cer și merită recunoaștere socială și politică.

III. Dedicarea integrală în slujba familiei trebuie să înceteze a mai fi disprețuită și folosită ca motiv pentru condamnarea femeilor la privațiuni sociale.

„Familia este unitatea de bază a societății” (Platforma Beijing 1995), iar maternitatea este inima familiei.

Mamele trebuie să fie respectate în politică, în societate și acasă.

SEMNEAZĂ aici.

Citește și VIDEO: Femeile lumii, invitate să adere la declarația „Women of the World”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button