VIDEO: Femeile lumii, invitate să adere la declarația „Women of the World”
În această primăvară, Președinta Profesionales por la Ética, Leonor Tamayo, invită toate femeile care au un cuvânt de spus în organizațiile pro-viață și pro-familie din Europa și din lume să semneze o declarație comună intitulată Statement of the WOMEN OF THE WORLD („Declarația FEMEILE LUMII”), inițiativă lansată în colaborare cu Femina Europa și Woman Attitude.
Aceasta își propune să determine instituțiile și politicienii să acționeze conform cererilor venite de la organizațiile care reprezintă cu adevărat femeile lumii.
Documentul se prezintă ca un manifest, cu 10 idei despre rolul femeii, identitatea feminină și maternitate și cinci revendicări fundamentale. Organizațiile care se regăsesc în aceste principii și obiective sunt invitate să semneze declarația – prin reprezentantele lor de sex feminin – până la data de 25 februarie 2015, trimițând prin email numele organizației, țara de origine și un email de contact la adresa: ltamayo@profesionalesetica.org.
Dar și orice femeie care se regăsește în el poate adera online aici.
Documentul va fi publicat și trimis către instituții și politicieni pe 8 Martie, de Ziua Internațională a Femeii.
Ulterior, inițiatorii își propun să facă o prezentare publică a acestuia, împreună cu organizațiile cosemnatare, la Parlamentul European din Bruxelles și la sediul ONU de la Geneva, după care va urma o perioadă de promovare a documentului și de consolidare a sprijinului pentru principiile și revendicările pe care acesta le conține.
În scrisoarea sa către rețeaua de organizații pro-familie și pro-viață din toate țările, pe care le invită să adere la această acțiune, Președinta Profesionales por la Ética, Leonor Tamayo, spune: „Avem nevoie de sprijinul masiv al organizațiilor, pentru a realiza o prezentare impresionantă și o răspândire care să poată contracara feminismul radical și ideologia de gen… A venit vremea noastră, a femeilor adevărate și a noului feminism”.
Iată declarația:
FEMEILE LUMII
Noi, Femeile Lumii, membre ale entităților semnatare de mai jos, declarăm că:
I. Femeile și bărbații trebuie să își recupereze și să-și reafirme identitatea și complementaritatea în propriul interes, al familiei lor, al pieței muncii și al societății în general.
II. Există o identitate feminină, care se dezvoltă la deplina sa dimensiune în comeplementaritate și reciprocitate cu bărbatul.
III. Femeile au o contribuție unică la stabilitatea familiei, a forței de muncă, a societății și la binele comun.
IV. Rolul femeilor în societate trebuie dezvoltat sub toate aspectele fără discriminare, violență sau exploatare, ceea ce reprezintă una din provocările mileniului.
V. Maternitatea este înzestrată cu valoare și demnitate unice.
VI. La ora actuală, în țările occidentale, femeile sunt discriminate pe criteriul maternității.
VII. Maternitatea reprezintă un avantaj pentru femeile din câmpul muncii și este profitabilă pentru societate per ansamblu.
VIII. Maternitatea și devotamentul femeii față de familie nu îi reprimă acesteia dezvoltarea personală sau intelectuală, din contră, îi consolidează personalitatea și dezvoltarea identității sale feminine.
IX. Munca prestată în gospodărie și dedicarea exclusivă sau aproape exclusivă pentru familie reprezintă o valoare socială și economică.
X. Adevărata emancipare a femeii implică libertatea de a fi femeie și a trăi ca atare.
De aceea, cerem:
1. Acordarea de recunoaștere universală și respect pentru identitatea feminină și demnitatea acesteia, precum și pentru adevărata egalitate între bărbat și femeie, în complementaritatea și reciprocitatea lor.
2. Politici internaționale care să apere alegerile libere făcute de femei, pentru o adevărată reconciliere între viața de familie și cea profesională.
3. Recunoaștere universală de către legislația internațională a valorii muncii tăcute și aparent invizibile prestate de femei în familie și adoptarea universală a termenului de „dedicare exclusivă familiei” în nomenclatorul ocupațiilor.
4. Adoptarea unui cadru internațional de politici publice cu scopul de a proteja femeile din câmpul muncii care vor să aibă copii sau care vor să se dedice parțial sau exclusiv îngrijirii și sprijinirii celorlalți membri ai familiei, pentru eradicarea oricărei forme de discriminare față de acestea.
5. Interzicerea internațională a practicii maternității pentru terți („mame-surogat”). Aceasta reprezintă o violare a demnității femeii și copilului. Este o nouă formă de exploatare a femeii și de trafic de persoane, transformând copilul în obiect al unei tranzacții contractuale.