familie

Bogdan Duca, blogger conservator: „De ce nu sunt de acord nici măcar cu parteneriatele civile între homosexuali”


Bogdan Duca, blogger conservator cu studii de științe politice și teologie, a simțit de curând nevoia să tragă un semnal de alarmă cu privire la parteneriatele civile pentru persoane de același sex. Redăm integral o postare recentă de pe blogul său.


În principiu aș fi de acord: statul ar trebui să asigure o formă de protecție legislativă și cuplurilor construite pe orientare sexuală deviantă, atâta timp cât este consensuală.

Numai că experiența din țările unde s-a acordat dreptul la parteneriat civil s-a arătat că acesta a fost doar începutul și nu doar pacea socială.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A urmat „căsătoria” homosexuală și impunerea unei politici liberticide față de oricine are convingeri morale și religioase care consideră homosexualitatea o imoralitate și un păcat. Mai mult chiar, în UK, în Danemarca, în Norvegia, în Suedia, în Elveția, s-au creat presiuni tot mai puternice ca Bisericile creștine nu doar să nu mai îndrăznească să predice propria învățătură, dar și să accepte homosexualitatea ca pe o virtute, să oficieze „căsătorii” homosexuale.

Au urmat lupte pentru „emanciparea” și altor „minorități sexuale”. Ideea șocantă că genul este de fapt o opțiune intelectuală și nu un dat biologic a dus la deliruri legislative, la posibilitatea de a îți schimba genul sexual de câte ori vrei, la luarea copiilor din mijlocul familiilor care nu sunt de acord cu ideea „simpatică” că băiețelul lor poate fi la prânz fetiță, seara „gender queer” iar a doua zi dimineața ….pisică sau cățel.

Ei bine, de ce aș fi de acord cu aparent benigna idee că și cuplurile homosexuale pot avea un „parteneriat civil” când peste tot unde s-a admis acest parteneriat, el a deschis poarta spre un delir moral și politic?


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button